Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Κάρλος έδιωξε τον Κάρλος από τη Renault!

Μπορεί το όνομα Κάρλος Ταβάρες να μην θυμίζει κάτι στους περισσότερους, όμως πρόκειται για τον Νο2 στην ιεραρχία της Renault, πίσω από τον Κάρλος Γκον.

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «ο κ. Ταβάρες ήλθε σε αμοιβαία συμφωνία με την Renault για την άμεση αποχώρησή του από τη θέση του Γενικού Επιχειρησιακού και Διοικητικού Διευθυντή (COO) προκειμένου να ακολουθήσει τα προσωπικά του σχέδια».

Τι κρύβεται όμως πίσω από τις λέξεις και άραγε πρόκειται για παραίτηση ή αποπομπή; Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν το δεύτερο, καθώς αναφέρουν ότι συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί το Δ.Σ. της Renault και αποφάσισε την διακοπή συνεργασίας των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γκον ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα όσα είπε ο Ταβάρες σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Στη Renault υπάρχει ένα μεγάλο αφεντικό (σ.σ. Γκον) και είναι εδώ για να μείνει. Όσοι παθιάζονται με το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας φθάνουν κάποια στιγμή στο σημείο να θέλουν να γίνουν Νο1, αρκεί βέβαια να διαθέτουν την ενέργεια και την όρεξη για κάτι τέτοιο. Η εμπειρία μου θα ήταν χρήσιμη σε κάθε κατασκευαστή; Γιατί όχι στη General Motors», είχε αναφέρει ο 55χρονος Πορτογάλος.

Οι δηλώσεις αυτές θεωρήθηκε ότι άνοιξαν την πόρτα της εξόδου για τον Ταβάρες και απλά ο Γκον τον… έσπρωξε φιλικά. Με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault αλλά και της Nissan κατάγεται από τη Βραζιλία, οι δύο άνδρες μιλούσαν την ίδια μητρική γλώσσα, γεγονός που βοηθούσε την επικοινωνία τους.

Μέσω της ανακοίνωσης της Renault ο ένας Κάρλος ευχαρίστησε τον άλλον για τη συμβολή του στα αποτελέσματα της εταιρείας. Μέχρι να αποφασιστεί διοικητική αναδιάρθρωση στη Renault, τα καθήκοντα του Ταβάρες θα ασκεί ο Γκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου