Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Η Τρόικα θέλει να καθορίσει και τις χρήσεις γης

Μετά τις παρεμβάσεις για νομιμοποίηση αυθαιρέτων καταρτίζουν και σχέδιο πολεοδομικής πολιτικής

Μετά τις πιέσεις των δανειστών να μεταφερθεί η περιουσία του δημοσίου σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, τις προ μηνών παρεμβάσεις για συλλήβδην νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και καταπατημένων εκτάσεων, τώρα η Task Force ετοιμάζεται να επιβάλλει το σχέδιό της και στις χρήσεις γης.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο επενδυτικό κλίμα που θα δώσει ώθηση στην προσέλκυση νέων επενδυτικών σχεδίων, παρακάμπτοντας έμμεσα το θεσμικό ρόλο του υπουργείου Περιβάλλοντος σε θέματα χωροταξικής και πολεοδομικής πολιτικής.

Η τεχνική βοήθεια που παράσχει από καιρό η task force στο Κτηματολόγιο χωρίς όμως προς το παρόν χειροπιαστά αποτελέσματα, πρόκειται να επεκταθεί στις χρήσεις γης αλλά και σε θέματα αδειοδότησης που αποτέλεσαν τον τελευταίο χρόνο ένα άξονα ριζικής αναθεώρησης από το υπουργείο σε ότι αφορά το περιβαλλοντικό σκέλος.

Σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Task force σχεδιάζει όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη να υποβάλλει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου την δική της πρόταση στα θέματα αυτά, υιοθετώντας πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Βρετανία και η Αυστρία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου