Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Σπάτα, Άρτεμις - Τους διάλεξαν έναν έναν...

Λήψη απόφασης περί συγκρότησης Επιτροπής για την εφαρμογή εκτέλεσης των διοικητικών πράξεων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στα Σπάτα σήμερα 01 του μηνός Αυγούστου, του έτους 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30
το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος συνήλθε σε Έκτακτη Δημόσια Συνεδρίαση στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 30218/31-07-2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου κ. Γκίκα Κωνσταντίνου του Δημητρίου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Τo θέμα θεωρείται κατεπείγον διότι κατόπιν της δημοσίευσης του Ν.4172/13 (ΦΕΚ167Α ́/23-07-2013) και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 αυτού,  καταργούνται οι θέσεις των κλάδων της ∆ημοτικής Αστυνομίας των Δήμων και δημιουργείται κώλυμα στην εκτέλεση των διοικητικών πράξεων του Δήμαρχου για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εισηγούμενη επί του Μοναδικού Θέματος της Ημερήσιας Διάταξης η Δημοτική Σύμβουλος κα Ζήση Μαρία είπε:
Στα πλαίσια εφαρμογής των καθηκόντων της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν και η διαδικασία εφαρμογής εκτέλεσης των διοικητικών πράξεων (προσωρινές αφαιρέσεις αδειών & σφράγιση καταστημάτων άνευ αδείας λειτουργίας) για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από διαπιστωμένες παραβάσεις των διατάξεων του Π.∆.180/79 - όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει -από τα αρμόδια όργανα.
Οι διοικητικές πράξεις σύμφωνα με την 6η παράγραφο του άρθρου 80 του Ν.3463/06 εκτελούνται με απόφαση του Δημάρχου εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την συνδρομή των προϋποθέσεων.
Καλούμαστε λοιπόν να εφαρμόσουμε τις διατάξεις της παραγράφου 7 του ιδίου άρθρου όπου ορίζεται ότι, αρμόδιο όργανο για τη σφράγιση και την εκτέλεση των διοικητικών πράξεων, όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων δικαιοδοσίας του οικείου Δήμου, είναι η δημοτική αστυνομία ή το όργανο, που ορίζεται για το σκοπό αυτόν από το οικείο δημοτικό συμβούλιο και αποτελείται από υπαλλήλους ή και αιρετούς στην περίπτωση που δεν έχει συσταθεί δημοτική αστυνομία.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω παρακαλούμε για την λήψη σχετικής απόφασης συγκρότησης της Επιτροπής που θα αποτελείται από δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους με τους αναπληρωτές τους και από έναν (1) υπάλληλο του Δήμου μας με τον αναπληρωτή του.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει τη συγκρότηση «Επιτροπής για την εφαρμογή εκτέλεσης των διοικητικών πράξεων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», η οποία θα αποτελείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σερέτη Χρήστο και Κουλοχέρη Γεώργιο, με αναπληρωτές τους τους κ.κ. Σωτηρόπουλο Αλκιβιάδη και Πουλάκη Πέτρο αντίστοιχα, καθώς επίσης τον υπάλληλο του Δήμου κ. Ιωαννίδη Χρήστο με αναπληρωτή του τον επίσης υπάλληλο του Δήμου κ. Γιαννάκη ∆ημήτριο και όπως αναλυτικά αναφέρεται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας απόφασης. 

2 σχόλια:

  1. OREA!! TORA O NONOULIS EXI TO POSTO TOY KAI EPISIMA!! TORA 8A ALOZISI ANENOXLITOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι Νονουλης,ΝΟΝΟΣ,εκανε και προβα τζενεραλε στο ΖΟΟΜ του ΑΛΛΟΥ ΝΟΝΟΥ-ΕΚΒΙΑΣΤΗ, σαν ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ,το κτηνος.Την Λουτσα δεν θελει ουτε να την ξερει..
    Με το αλλο κρεας-αρχιλαμογιο την ΖΗΣΗ,τι θα αρπαξουν,ποσο κοσμο θα εκβιασουν,αλλα ευτυχως ειναι η
    κριση,και ελπιζω να βρεθουν στον εισαγγελεα.Ο Ξεφτυλας Δημαρχος μαιμου κρυβεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου