Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σύνδεση Ν. Μάκρη – Πολυπόταμου με εναέριο καλώδιο υψηλής τάσης

 Στις 19/09/2012 είχε δημοσιευθεί η ακόλουθη ανακοίνωση από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΔΜΗΕ, η οποία είχε θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του Έργου «Σύνδεση Ν. Μάκρη – Πολυπόταμος... ανέφερε τα εξής:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Άρθρου 5 της υπ΄ αριθμ. 155/12 Απόφασης της ΡΑΕ, ο
ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει τα ακόλουθα σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του Έργου «Σύνδεση Ν. Μάκρη – Πολυπόταμος...
–         Γ.Μ. Ν. Μάκρη – Πολυπόταμος: Η ΕΠΟ για το εναέριο τμήμα επί της Εύβοιας (από το σημείο προσαιγιάλωσης έως τον Υ/Σ Πολυποτάμου) χορηγήθηκε τον Ιούνιο του 2009. Έχουν ικανοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους οι απαιτήσεις  της Δημοτικής Αρχής Ν. Μάκρης, (παλαιές και νεότερες)  δεν έχει υπάρξει όμως μέχρι σήμερα θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση της άδειας χρήσης αιγιαλού/παραλίας και παρακείμενου θαλάσσιου χώρου, όπως απαιτείται για το σημείο προσαιγιάλωσης του υποβρυχίου καλωδίου στην πλευρά της παραλίας της Ν. Μάκρης και  δεν έχει χορηγηθεί άδεια εκσκαφών για το υπόγειο τμήμα της Γ.Μ. που διέρχεται μέσω του Δήμου Ν. Μάκρης. Η Δημοτική Αρχή πρόσφατα πληροφόρησε τον ΑΔΜΗΕ ότι θα παραπέμψει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Το θέμα είναι κρίσιμο για την υλοποίηση του όλου έργου. Επί του θέματος, στο παρελθόν ο τότε αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Περιφερειακής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έχει γνωστοποιήσει στην αρμόδια υπηρεσία του ΑΔΜΗΕ (Διεύθυνση Νέων Έργων Μεταφοράς-ΔΝΕΜ/ΑΔΜΗΕ), ότι για τη χορήγηση άδειας χρήσης αιγιαλού/παραλίας και παρακείμενου θαλάσσιου χώρου και άδειας εκσκαφής, στην περίπτωση άρνησης του Δήμου Νέας Μάκρης, θέτει ως προϋπόθεση την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου. Η Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς της ΔΕΗ Α.Ε. (νυν ΑΔΜΗΕ) έχει ήδη δεσμευθεί για τη μεταφορά έως το 2022 του υφιστάμενου Υ/Σ Ν. Μάκρης σε χώρο που υποδείχθηκε από το Δήμαρχο Ν. Μάκρης. Ο ΑΔΜΗΕ επανήλθε στις 3/9/2012  με επιστολή του προς τον Δήμο, μετά από  σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12/7/2012, και δεσμεύθηκε εκ νέου για τη μετεγκατάσταση του υφιστάμενου Υ/Σ Ν. Μάκρης σε νέα θέση (θέση Ανατολή) εντός οκταετίας, καθώς και την πλήρη αποκατάσταση – βελτίωση των οδών από όπου θα διέλθουν τα καλώδια, ικανοποιώντας επίσης και άλλα αιτήματα του Δήμου. Κατόπιν συσκέψεων και συνεννοήσεων με πρωτοβουλία της ΡΑΕ και με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων εταιρειών Αιολικών Πάρκων Νοτίου Ευβοίας, το όλο θέμα φαίνεται ότι θα εξελιχθεί θετικά, αφού έχει γίνει δεκτό να υλοποιηθεί από τον ΑΔΜΗΕ το έργο μετεγκατάστασης του Υ/Σ σε βάθος οκταετίας. Η κατασκευή της Γ.Μ. από το σημείο προσαιγιάλωσης στην Εύβοια μέχρι τον Πολυπόταμο, καθώς και οι εργασίες στους Υ/Σ Ν. Μάκρης και Πολυποτάμου, θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
–         Καλώδια: Στις 14 Μαΐου 2010 υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή των καλωδίων. Οι εργασίες έρευνας βυθού ολοκληρώθηκαν από τον ανάδοχο του έργου και έχει ξεκινήσει η διαδικασία βιομηχανοποίησης του υπογείου καλωδίου. Με βάση την σχετική σύμβαση, η καλωδιακή σύνδεση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου του 2013. Η ανάδοχος εταιρεία έχει προγραμματίσει την έναρξη εκσκαφών για το υπόγειο τμήμα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, εφόσον δοθεί άδεια από το Δήμο Ν. Μάκρης.

Ο κ.Νίκος Χατζηγιάννης δημοσίευσε:
"Στην συνεδρίαση του Δ.Σ Μαραθώνα, στις 02/10/2012, η Δημοτική Αρχή επεχείρησε να πάρει απόφαση να επιτρέψει στην ΔΕΗ να περάσει καλώδιο υψηλής τάσης από την Εύβοια στον Υποσταθμό της στη Νέα Μάκρη. 
Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της επιτροπής κατοίκων, τελικά η ψήφιση του θέματος αναβλήθηκε.
Είναι καιρός να καταλάβουν κάποιοι στον Δήμο ότι ο Υποσταθμός της ΔΕΗ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής. 
Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να σεβαστεί την υγεία των περιοίκων. Το αγαθό της υγείας είναι όχι μόνον πολύτιμο αλλά και αδιαπραγμάτευτο, έστω και αν ο επαπειλούμενος κίνδυνος αφορά και ένα μόνον άτομο !!!"

Πράγματι θα ήταν φρόνιμο να ληφθεί πρωτίστως η υγεία των κατοίκων υπ' όψιν....
Θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε μελλοντική τους κινητοποίηση.

1 σχόλιο:

  1. αντε να δουμε γιατι στα λογια ολοι καλοι ειστε .. Αλβερτης Σταθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου