Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Απεργιακός πυρετός για τα μέτρα

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  Απεργιακός πυρετός για τα μέτρα
Με συλλαλητήριο σήμερα και στάση εργασίας στο Δημόσιο αύριο οι εργαζόμενοι
αντιδρούν στις περικοπές. Ανοιχτό το ενδεχόμενο 48ωρης απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα
Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε δεκάδες κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα πυροδοτεί το πακέτο οδυνηρών μέτρων που παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή. Η αυλαία ανοίγει σήμερα στις έξι το απόγευμα με το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στα Προπύλαια, ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αύριο με παναττική στάση εργασίας (12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου) των δημοσίων υπαλλήλων και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι των ομοσπονδιών στον χώρο της Υγείας.

Τα συνδικάτα προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας, η οποία αναμένεται να είναι κρίσιμη για την τύχη του πακέτου λιτότητας.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας, ενώ με κινητοποιήσεις διαρκείας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Οι μισθωτοί στα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτα ΔΣ όταν κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή, για να προχωρήσουν κι αυτοί σε κινητοποιήσεις. Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της στην «εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας».

«Συμφέροντα»
«Η εμμονή σε αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις χρυσοφόρες επιχειρήσεις όσο όσο και όπως όπως», αναφέρει η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας «κορυφαία συνταγματική και ηθική επιταγή» την έγκριση από το Κοινοβούλιο των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς «δεν μπορεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να ανατεθεί σε δήθεν ανεξάρτητους τεχνοκράτες».

Στο πόδι βρίσκονται και οι τραπεζοϋπάλληλοι λόγω των συγχωνεύσεων τραπεζών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ συναντάται με διοικήσεις τραπεζών, ζητώντας ένα Κοινωνικό Σχέδιο για τους εργαζόμενους με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα προστασίας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Με δυναμικό τρόπο αντιδρούν τα σωματεία των ΜΜΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο και στα ΜΜΕ) στην ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.

Τα σωματεία αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, αρχίζοντας από τις 6 σήμερα το πρωί σε όλα τα Μέσα, ζητώντας την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στις 10 το πρωί και αμέσως μετά πορεία στη Βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται η τροπολογία.

Τα σωματεία χαρακτηρίζουν casus belli την αιφνιδιαστική κατάθεση χθες το βράδυ από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα της τροπολογίας, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.Απεργιακός πυρετός για τα μέτρα | κοινωνια | ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου