Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Θα γεμίσουν σκουπίδια οι κάδοι το Σαββατοκύριακο

Απέχει από τα καθήκοντά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ Αποχή από τα καθήκοντά της το Σάββατο και την
Κυριακή 3 και 4 Νοεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενόψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απέχουν από την περισυλλογή απορριμμάτων και από σήμερα ξεκινούν συνελεύσεις στους δήμους της χώρας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, σύμφωνα με τον προ μηνός σχεδιασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα αφορούν καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων, ΧΥΤΑ και γκαράζ δημαρχείων ώστε να μη βγουν τα απορριμματοφόρα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Newsbeast.gr | ΕΛΛΑΔΑ : Θα γεμίσουν σκουπίδια οι κάδοι το Σαββατοκύριακο

10 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑΑΑ ΕΙΝΑΙ;;ΑΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΚΑΖΑΝΟΒΑ ΣΠΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΝΟΝΥΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ;;;ΟΕΟ...ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ,ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ,
    ΤΕΜΠΕΛΗΣ,ΑΠΌΛΑ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΩΜΑ,ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΦΥΓΕ......ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται κυρίως στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού η εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία», όπου μέσω Μ.Κ.Ο. «ενοικιάζονται» εργαζόμενοι στους Δήμους.

      Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουν οι Μ.Κ.Ο. με τους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε δράσεις που καθορίζονται σε συνεργασία ενώ το πρόγραμμα δεν έρχεται να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού ούτε οι εργαζόμενοι να απασχολούνται στις οργανωμένες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

      Δυστυχώς όμως, παρατηρείται το φαινόμενο η πλειοψηφία των αιρετών να προσπαθεί μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στις υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού.

      Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος που είναι μια επανάληψη των «stage» και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τις πελατειακές σχέσεις κυβέρνησης και Δημάρχων, αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. λόγω έλλειψης προσωπικού με στόχο την εκχώρηση τους σε ιδιώτες.

      Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να προστατέψει αυτούς τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση της κυβέρνησης, των Δημάρχων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) που παίζουν τον ρόλο μεσάζοντα. Καλούμε εσάς, την Κ.Ε.Δ.Ε. και το Σ.ΕΠ.Ε. να αναλάβετε τις πιο κάτω πρωτοβουλίες:

      1. Την καταβολή ΑΜΕΣΑ των αποδοχών τους καθώς σε πολλούς Ο.Τ.Α. οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

      2. Να δώσετε σαφείς οδηγίες να μην επιτρέπεται η απασχόλησή τους για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών των Δήμων (Πράσινο, Οδοποιία, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.) και να τους επιστήσετε την προσοχή ότι οποιαδήποτε παραβίαση του τρόπου και του χώρου απασχόλησης, μετά και από δικές μας καταγγελίες, είναι λόγος μη εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας.

      3. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην προσπάθεια τοποθέτησής τους στις υπηρεσίες καθαριότητας (αποκομιδή – μεταφορά απορριμμάτων – οδοκαθαρισμό) αφού είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και θα πρέπει να παρεμβαίνει το Σ.ΕΠ.Ε. καθώς ούτε είναι ασφαλισμένοι στα Β.Α.Ε., δεν τους χορηγείται το ανθυγιεινό & επικίνδυνο επίδομα αλλά ούτε και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.).


      Τη δύσκολη αυτή περίοδο έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους στα προγράμματα νέου «εργασιακού μεσαίωνα» που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν συνειδητά κυβέρνηση και Δήμαρχοι. Εμείς αυτό θα το κάνουμε καθημερινά. Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες καθώς οποιαδήποτε καταγγελία μας για τη μη τήρηση από τις Μ.Κ.Ο. των «μνημονίων συνεργασίας» θα θέσει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των εργαζομένων καθώς δεν θα υπάρξει η δυνατότητα είσπραξης των ποσών που επιχορηγούνται οι Μ.Κ.Ο.

      Συγκεκριμένη θα πρέπει να είναι και η παρέμβαση της Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς είναι ο βασικός φορέας (μέσω του ΙΝ.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε.), εφαρμογής του προγράμματος. Εδώ υπάρχει το παράδοξο από τη μία να εφαρμόζει το σύγχρονο «δουλεμπόριο» και από την άλλη στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης (26-9-2012) να καταγγέλλει τον εργασιακό «μεσαίωνα» που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε με το μακροσκελές σχόλιο των 11,03 π.μ. Εγώ θα σου απαντήσω σαν πολίτης αυτής της πόλης. Αν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δούλευαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και συνειδητά δεν θα είχαμε φθάσει στο σημείο εσείς να απεργείτε για τα δικαιώματά σας κι εμείς οι πολίτες να είμαστε απέναντί σας.
    Πόσες φορές δεν είδα εργαζόμενους να δουλεύει ο ένας κι οι άλλοι να κάθονται. Πόσες φορές δεν είδα οδοκαθαριστή να κρύβει το καρότσι του και να την κάνει κοπάνα από της 8,30 πμ. Πόσες φορές δεν είδα εργαζόμενους πίσω από την ασφάλεια της μονιμότητας να κοροϊδεύουν με την απραξία τους όλους εμάς που ονειρευόμαστε μια καλύτερη πόλη. Όσο για το δεύτερο μέρος του σχολίου σου ΑΝ πραγματικά νοιαζόσασταν για τους ανθρώπους των ΜΚΟ η συμπεριφορά σας δεν θα ήταν απειλητική απέναντί τους μια κι αυτοί οι άνθρωποι γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας, κάτι που εσείς δεν το έχετε γνωρίσει μέχρι σήμερα ΟΧΥΡΩΜΈΝΟΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΗς ΜΟΝΙΜΌΤΗΤΑς. Κι επειδή έτυχε σήμερα να πάω για μπάνιο μια και είμαι χειμερινός κολυμβητής είδα ανθρώπους που φόραγαν μπλούζες της περιφέρειας να μαζεύουν σκουπίδια και σκατά σκύλων από το πάρκο της " ντροπής" ΧΩΡΙΣ γάντια. Να γονατίζουν για να μαζέψουν σκουπίδια με τα χέρια γιατί δεν τους είχανε δώσει φαράσια. Πραγματικός μεσαίωνας για τον οποίο ευθύνεστε όλοι. Για να μην υποθέσω ότι ήταν σαμποτάζ για να τους σπάσετε τα νεύρα. Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ λοιπόν στην εργασία το έχουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι κι όχι μόνο οι μόνιμοι.Αυτά για αρχή και το σωματείο να μην καλύπτει τους τεμπέληδες και να είναι δίκαιο απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως για να έχει και την συμπαράσταση του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε των 6:24 μμ. Αν πραγματικά συμβαίνουν αυτά που λες για τους εργαζόμενους τότε να τα καταγγείλεις άμεσα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Εμείς η συντριπτική πλειοψηφεία των εργαζομένων θα είμαστε μαζί σου. Σου δίνουμε το λόγο μας. Αν τώρα δεν το κάνεις απλά συμμετέχεις κι εσύ σε ένα απίστευτο κουτσομπολιό και σε ένα κυνήγι φαντασμάτων που μάλλον γίνεται εσκεμμένα για να καλύψει ευθύνες άλλων και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Το έχουμε δει και αυτό και μάλιστα έχουμε και αποδείξεις. Η συμπεριφορά μας δεν ήταν καθόλου απειλητική απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους. Το αντίθετο μάλιστα ήταν απόλυτα ειλικρινής και το μόνο που τονίσαμε είναι ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμβαλλόμενα με τον εργοδότη τους που δεν είναι ό Δήμος. Αν δεν τους χορηγούνται τα απαραίτητα παρακαλούμε να κάνετε καταγγελλία στον εργοδότη τους. Φυσικά θα τους δώσουμε εμείς ότι δίνουν και σε εμάς. Γάντια και φαράσια που αγοράζουμε απο την τσέπη μας!!!!!!!!!!!!!!!!! (έχουμε τις αποδείξεις αγοράς). Αλλά απο ότι διάβασα και κατάλαβα τα ξέρεις και εσύ ΟΛΑ. Σε προσκαλούμε λοιπόν να έρθεις να μας τα πεις και εμάς. Η ανωνυμία σου θα διαφυλαχτεί. Δε νομίζω να είσαι κι εσύ απο αυτούς τους εξυπνάκηδες που γράφουν ανώνυμα στα blogs και νομίζουν ότι είναι κάποιοι ή ότι κάνουν πολιτική??????? Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Να τιμωρηθούν αυστηρά όλοι αυτοί οι λίγοι που βγάζουν αυτή την εικόνα προς τα έξω και διασύρουν έναν ολόκληρο κλάδο. Καμία ανοχή. Κάντε καταγγελίες ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟΙ΄'ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ΄' ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΟΥ ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ-ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΗΔΗ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΑΣ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ,ΕΜΑΣ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;;ΙΣΩΣ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ,ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΦΑΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουαο!!!!Θες και συ μια θεση στο δημοσιο...ετσι αγανακτισμενε???Γι'αυτο τα βαζεις με τους νυν υπαλληλους ε?Δεν σου εκατσε και σενα να γινεις ενας μονιμος "τεμπελης" και βγαζεις χολη τωρα?θες και συ να ανακατευτεις στα οργανωμενα-διαπλεκομενα?

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΑΑΑ ΡΕΕΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;;; ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ,''ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ,ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ'' ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΡΑΧΤΟΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ,ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ;;Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ;;;ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ,ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΤΑΗΛΙΚΙ;;ΕΙΔΙΚΑ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΡΕΝΩΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε των 9,10 μμ. επειδή έλειπα είδα τώρα το σχόλιό σου. Αν διαφυλαχτεί η ανωνυμία μου και βέβαια δεν έχω πρόβλημα να καταγγείλω όσα γνωρίζω. Γιατί όπως λές κι εσύ πολύ σωστά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να μπούν κάποια πράγματα στην θέση τους.Και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τα ξέρω ΟΛΑ μόνο αυτά που πέφτουν στην αντίληψή μου. Ούτε είμαι απ΄΄ο τους εξυπνάκηδες που γράφω ανώνυμα στα blogs. Άλλωστε το βαριέμαι θανάσιμα αυτό το σπορ μια και έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Κι αν δεν είχα πρόβλημα θα έβαζα φαρδιά πλατιά το όνομά μου. Θα τα πούμε κατ`ιδίαν οι δυο μας όταν μας δοθεί η ευκαιρία και μου δώσεις περισσότερα στοιχεία για το άτομό σου. Ποιόν θα έρθω να ζητήσω για να μιλήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΙΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΗΣ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ;;ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ,ΤΙΙ ΘΑΑ ΓΙΝΕΙ;;;ΘΑΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΟΛΑ.ΑΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΕΝΝΙΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ.ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΘΑΑΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;;;ΑΘΩΟΙ,ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ,ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.
      ΟΣΠΟΥΔΙΑΡΗΣ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΡΑΧΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ;;ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;;Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ;;Η ΜΕΓΑΙΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ;
      ΟΟΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΣ ΟΜΕΡΤΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ.ΟΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΥΚΕΙΟ,ΚΗΠΟΥΡΟΙ,ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ,ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ,ΟΟΛΟΙ ΜΕ ΑΧΤΥΠΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.''ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
      ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΙΑ,ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου