Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ένας νεκρός σε συγκρούσεις στην Τυνησία - Κόσμος

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους σκληροπυρηνικούς σαλαφιστές μουσουλμάνους, στην
Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας.

Εκατοντάδες σαλαφιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη ενός ομόθρησκού τους, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση με μαχαίρι κατά αξιωματικού της αστυνομίας.

«Ένα άτομο σκοτώθηκε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν κατά σαλαφιστών που επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα», ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αυταρχικός πρόεδρος της Τυνησίας, Μπεν Αλί ανατράπηκε πέρυσι από λαϊκή εξέγερση που έφερε στην εξουσία κυβέρνηση υπό ισλαμικό μανδύα.

Με την πτώση του Μπεν Αλί και τις ελεύθερες εκλογές που ακολούθησαν, το μετριοπαθές ισλαμικό κίνημα Εναχντχά της Τυνησίας, σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με δύο μη θρησκευτικά κόμματα και έχει υποσχεθεί να μην προχωρήσει στην απαγόρευση του αλκοόλ, στην επιβολής της μαντίλας και στην εφαρμογή του σκληρού ισλαμικού νόμου Σαρία.

Όμως η μετριοπαθής ισλαμική ηγεσία, βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό πιέσεων από τους σκληροπυρηνικούς σαλαφιστές που ζητούν την εισαγωγή του ισλαμικού νόμου στην Τυνησία.

Ο ρόλος της θρησκείας στην κυβέρνηση και στην κοινωνία έχει αναδειχτεί ως το πιο διχαστικό θέμα στη χώρα της Βόρειας Αφρικής για σειρά δεκαετιών.


Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ένας νεκρός σε συγκρούσεις στην Τυνησία - Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου