Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ένας γίγαντας προσγειώθηκε στην Αθήνα - κοινωνία

Στο διεθνή αερολιμένα των Αθηνών βρέθηκε την Παρασκευή για μια και μοναδική πτήση το
διάσημο Airbus Α380 της Emirates, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο. Η παρουσία του αεροσκάφους, που σύμφωνα με την Emirates, αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσής της στην αγορά της χώρας μας, έπειτα 16 έτη αδιάλειπτης εξυπηρέτησης του δρομολογίου Αθήνα - Ντουμπάι, είχε έντονο ελληνικό «χρώμα», καθώς κυβερνήτης του ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πανέρης.

Το αεροσκάφος, αναφέρει η εταιρία, «έτυχε της παραδοσιακής υποδοχής στο αεροδρόμιο περνώντας κάτω από μια εντυπωσιακή υδάτινη αψίδα» και το υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης και ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα, κ. Μοχάμεντ Σαρχάν.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννη Παράσχη, η Emirates αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη του «Ελ.Βενιζέλος» από την έναρξη λειτουργίας του το 2001. «Τιμούμε την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση της Emirates στην αγορά της Αθήνας και την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία μας τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Μία από τις πιο διακεκριμένες και ταχέως αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η Emirates έχει συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική σύνδεση της Ελλάδας με πολύ σπουδαίες αναδυόμενες αγορές, διευκολύνοντας την εμπορική ανάπτυξη, την ενδυνάμωση κοινωνικοοικονομικών και τουριστικών δεσμών, καθώς και την επενδυτική δραστηριότητα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας για την Ευρώπη και τη Ρωσία, κ. Ρίτσαρντ Τζιούσμπερι, η δέσμευση της εταιρίας για την περαιτέρω ανάπτυξή της στη χώρα μας παραμένει «ακέραιη και ισχυρή», καθώς εκτός από το Γραφείο SkyCargo και το Γραφείο Έκδοσης Εισιτηρίων της Emirates στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνεχίζονται οι «προσλήψεις Ελλήνων που στελεχώνουν το προσωπικό θαλάμου επιβατών της εταιρείας μας με έδρα το Ντουμπάι».

Όπως ανέφερε, η Emirates εκτελεί επτά πτήσεις ανά εβδομάδα από και προς Αθήνα με Airbus A340-300 και Boeing 777-300. Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2012, μετέφερε πάνω από 100.000 επιβάτες μεταξύ Ντουμπάι και Αθήνας, περίοδο κατά την οποία ο όγκος φορτίου (cargo) που μετέφερε, αυξήθηκε κατά 48%. Μάλιστα, η εταιρία προβλέπει αύξηση της κίνησης κατά 10% περίπου το 2013.

Σήμερα, ο Όμιλος Emirates απασχολεί 363 Έλληνες. «Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά, με μεγάλη αξία, για την Emirates. Διαδραματίζουμε επίσης ρόλο-κλειδί στην υποστήριξη του εμπορίου, δεδομένου ότι η Emirates SkyCargo παρέχει γενικότερα αξιοσημείωτη ώθηση στον τουρισμό και το εμπόριο» δήλωσε.

Το Α380 της Emirates είναι γνωστό για τις σουίτες της Πρώτης Θέσης, τα Shower Spa και το σαλόνι για τους επιβάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης. Στις πρώτες, υπάρχουν κρεβάτια με μηχανισμό μασάζ, ενώ στη Διακεκριμένη Θέση έχουν εγκατασταθεί καθίσματα, που μετατρέπονται σε απολύτως επίπεδα κρεβάτια. Παράλληλα, σε όλες τις θέσεις προσφέρονται πάνω από 1.400 κανάλια. Η Emirates διαθέτει 26 διώροφα A380, που είναι και ο μεγαλύτερος τέτοιος στόλος στον κόσμο.

Το Α380 έχει χωρητικότητα 489-517 επιβάτες, 72,7 μέτρα μήκος, 24,1 μέτρα ύψος και 79,8 μέτρα εκπέτασμα πτέρυγας. Το πλάτος της καμπίνας φτάνει στην κύρια πλατφόρμα τα 6,58 μέτρα και στην άνω πλατφόρμα τα 5,92 μέτρα. Έχει μέγιστη εμβέλεια 15.000 χλμ.


ΤΟ ΒΗΜΑ - Ένας γίγαντας προσγειώθηκε στην Αθήνα - κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου