Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αν δεν αντέχουν να τα ψηφίσουν αντέχουν να τα εφαρμόσουν;

 Όταν κάποιος επιβιώνει  με δανεικά πρέπει να ενεργεί παίρνοντας   υπόψη τις κινήσεις και τις διαθέσεις των δανειστών. Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά αυτός είναι ο
κανόνας. Σε 16 μέρες τα ταμεία του δημοσίου θα είναι άδεια και στο διάστημα αυτό  θα πρέπει να έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο για να εκταμιευτεί η δόση.

Οι όψιμες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων  -ασχέτως αν είναι βάσιμες ή μη -  δημιουργούν έναν επιπρόσθετο  σοβαρό κίνδυνο: Βάζουν σε σκέψεις  τους ευρωπαίους για την αντοχή του κυβερνητικού σχήματος. «Αν δεν αντέχουν να τα ψηφίσουν, θα αντέξουν να τα εφαρμόσουν;» είναι μια λογική απορία που πρέπει να έχουν πλέον οι ευρωπαίοι ηγέτες που διαχειρίζονται  το ελληνικό ζήτημα.

Η  Α. Μέρκελ η οποία  έχει εκλογές τον Νοέμβριο του 2013 -εκλογές που τα γκάλοπ δείχνουν ότι θα κερδίσει- είναι λογικό να σκέπτεται ότι διατρέχει τον κίνδυνο να ανάψει το πράσινο φώς για να δοθούν τώρα στην Ελλάδα πάνω από 40 δις. και πχ τον Ιούνιο του 2013  - δηλαδή λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές- να  ψάχνει ποια  είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα για να συνεννοηθεί.  Μια τέτοια περίπτωση προεκλογικά είναι εφιάλτης για τα συμφέροντα της κ. Μέρκελ και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο .

Για αυτό και όσο βαθαίνουν  τα ρήγματα στη συγκυβέρνηση αυτόματα  αυξάνεται η αβεβαιότητα για την Ελλάδα και ενισχύονται οι πιθανότητες  είτε να πάρουμε τη δόση τμηματικά, είτε να τεθούν  δικλείδες ασφαλείας, όπως πχ δεσμευμένοι λογαριασμοί, ρήτρες, επίτροποι κλπ. Και αυτά είναι καταστροφικά σενάρια.





Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αν δεν αντέχουν να τα ψηφίσουν αντέχουν να τα εφαρμόσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου