Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

«Εκρηξη» στην Αγία Παρασκευή


«Ρήγμα» εντός του ΔΣ προκαλεί η απόφαση για την καρατόμηση των Αρβανίτη - Κατσίμη. Συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.
Μεγάλη ένταση επικρατεί στο Ραδιομέγαρο μετά την απόφαση για το «κόψιμο» του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη από την «Πρωινή Ενημέρωση». Το ένα μετά το άλλο σημειώνονται «φάουλ» από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Σίμο να παρέχει πλήρη κάλυψη στον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Αιμ. Λιάτσο. Την ίδια ώρα ο Τέλης Σαμαντάς (μέλος ΔΣ της ΕΡΤ) διατύπωσε τη διαφωνία του αναφορικά με το κόψιμο των δημοσιογράφων όταν κλήθηκε μαζί με τον Ν. Σίμο και την Ενυ Μαγιάση να δώσει εξηγήσεις στην ΕΣΗΕΑ.

Παρά τις αντιδράσεις για την καρατόμηση των δημοσιογράφων της «Πρωινής Ενημέρωσης», ο Ν. Σίμος παρέχει πλήρη κάλυψη στον Αιμ. Λιάτσο

Δύο απόψεις

Με την επιχειρηματολογία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ προκάλεσε την οργή των μελών του Δ.Σ. της Ενωσης και τελικά την αποχώρησή τους όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημα της επιστροφής του πρωινού «διδύμου». Από την πλευρά της ΕΡΤ εκφράστηκαν δύο απόψεις. Η μία δια στόματος Ν. Σίμου, που υποστήριξε πως οι θέσεις των δύο δημοσιογράφων διατυπώθηκαν χωρίς τεκμηρίωση. Πού το στήριξε αυτό ο διευθύνων της ΕΡΤ; Επικαλέστηκε ένα απλό δημοσίευμα στο parapolitika.gr που υποστήριζε ότι «δεν επρόκειτο για βασανισμούς διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, αλλά για εκχυμώσεις που προέκυψαν κατά τη συμπλοκή».

Από την πλευρά του ο Τ. Σαμαντάς διαφώνησε με το ύφος των σχολίων, ωστόσο δήλωσε πως δεν έπρεπε να κοπεί η εκπομπή αλλά να τεθεί το θέμα στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΡΤ, στο οποίο θα ψηφίσει υπέρ της επαναφοράς των παρουσιαστών. Καθίσταται σαφές ότι υπάρχει «ρήγμα» για το θέμα και εντός του Δ.Σ.

Ο Νίκος Σίμος στην επιχειρηματολογία του σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει κατά δήλωσή του ως «δημοσιογράφος» και όχι ως «διευθύνων σύμβουλος», την οποία διένειμε μέσω του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ, παρέχει κάλυψη στον Αιμ. Λιάτσο, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εν μέσω γενικής κατακραυγής και προ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο Ν. Σίμος υποστηρίζει ότι οι Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη «δεν τήρησαν τους αυτονόητους και απαράβατους για την ΕΡΤ όρους της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τη μονόπλευρη και τελικώς παραπλανητική παρουσίαση ενός σοβαρού θέματος, το οποίο ξεκίνησε από ατεκμηρίωτο δημοσίευμα της Guardian περί δήθεν βασανισμών με ηλεκτροσόκ και κάψιμου με αναπτήρες». Ο Ν. Σίμος σπεύδει όχι μόνο να δείξει κόκκινη κάρτα στους δύο παρουσιαστές, αλλά να φιμώσει κάθε άλλη ελεύθερη φωνή στο μέλλον βγάζοντας «απαγορευτικό» για διατύπωση σχολίων από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να είχε προηγηθεί δημοσιογραφική έρευνα.

Μάλιστα δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, στηρίζοντας τη θέση του αυτή μόνον στις δηλώσεις Δένδια ότι «οι προσαχθέντες κακοποιήθηκαν αλλά πριν να διακομιστούν στη ΓΑΔΑ» ενώ δεν έχει αποδειχθεί κάτι σχετικό. Στο τέλος εγκαλεί τους παρουσιαστές επειδή ?για ένα απλό σχόλιο? δεν κάλεσαν στο όνομα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πληρότητας της ενημέρωσης τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να καταγράψουν και τις δικές του απόψεις και όχι μόνο του Guardian.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Netweek» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης προκάλεσε τον Αιμ. Λιάτσο να βγει στον «αέρα» και να δώσει εξηγήσεις για τη λογοκριτική στάση που τήρησε στο δελτίο της ΝΕΤ στο οποίο δεν μεταδόθηκε το επίμαχο θέμα για Αρβανίτη-Κατσίμη.

Το ίδιο έπραξε και ο Στ. Μαλέλης, προκαλώντας τον Β. Θωμόπουλο, διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, να παρέμβει τηλεφωνικά και να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Κανείς από τους δύο ωστόσο δεν βγήκε στον αέρα μέχρι το τέλος της εκπομπής.

Μπαράζ απεργιών

Την άμεση ανάκληση της «δίωξης» των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη απαιτούν εδώ και τώρα ΠΟΕΣΥ (δημοσιογράφοι), ΠΟΣΠΕΡΤ (τεχνικοί) και ΠΟΕΤΥΜ (διοικητικοί) με δίωρη στάση εργασίας σήμερα από 6-8 π.μ. και 4ωρη στάση από τις 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Από αύριο Πέμπτη, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Επίσης αύριο στις 12.30 μ.μ. πραγματοποιείται συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παρέχει pool, ειδησεογραφικό ή τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό υλικό.

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Προβληματισμός για τη λειτουργία της ΕΡΤ και αιχμηρά σχόλια για τον Αιμίλιο Λιάτσο

Συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις με αίτημα την επιστροφή των Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη στην «Πρωινή Ενημέρωση». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να κόψει την «Πρωινή Ενημέρωση», εγείροντας μείζονα ζητήματα «δημοκρατικής λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης στον ευαίσθητο τομέα της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης πληροφόρησης».

Το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΕΡΤ δηλώνει: «Αν είναι να απομακρυνθεί κάποιος από την ΕΡΤ αυτός να είναι ο Λιάτσος», ενώ με δηλητηριώδη γλώσσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Π. Τατσόπουλος βάλλει κατά του Αιμ. Λιάτσου, αναφερόμενος στη θητεία του τελευταίου ως... άνκορμαν στο «lifestyle» δελτίο του Star.

«Ρε Αιμίλιε Λιάτσε. Μη βασανίζεσαι, αγόρι μου. Βάλε κάνα κ..., κάνα βυζί. Πειράματα θα κάνουμε τώρα;», είναι το καυστικό σχόλιο Τατσόπουλου.

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι «Η δημόσια τηλεόραση ως κτήμα του ελληνικού λαού, ο οποίος τη χρηματοδοτεί, οφείλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να ενισχύει με τις επιλογές της την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

«Εκρηξη» στην Αγία Παρασκευή | tv εθνος , tv , media | ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Λιάτσος! ένα γλοιώδεις υποκείμενο ,φτάνει να δεις το πρόσωπό του για να καταλάβεις πόσο καθίκι ειναι,δεν λέω ότι το δίδυμο Κατσίμη και Αρβανίτη ήταν η ελίτ της δημοσιογραφίας, αλλά ο Λιάτσος δε έχει δικαίωμα να φιμώνει τους συνεργάτες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου