Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Φουντώνουν» οι έριδες στο κόμμα του Σίλβιο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ «Φουντώνουν» οι έριδες στο κόμμα του
Σίλβιο
Τα κακά εκλογικά αποτελέσματα και η δημοσκοπική πτώση φέρνουν γκρίνια και εσωτερικούς διχασμούς, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από αμφιλεγόμενες δηλώσεις και βαθύτερες διαφωνίες.

Φωτιές άναψαν οι απειλές του Μπερλουσκόνι για αποχώρηση της Κεντροδεξιάς από την κυβέρνηση Μόντι


Τα κακά εκλογικά αποτελέσματα και η δημοσκοπική πτώση φέρνουν γκρίνια και εσωτερικούς διχασμούς, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από αμφιλεγόμενες δηλώσεις και βαθύτερες διαφωνίες. Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στο κόμμα του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) το οποίο, έπειτα από την εκλογική συντριβή του στη Σικελία, οδεύει προς τις εθνικές κάλπες της ερχόμενης άνοιξης βαθιά διχασμένο και δημοσκοπικά καταρρακωμένο (πλέον βρίσκεται καθηλωμένο κοντά στο 15%).

Οι απειλές
Οι απειλές που εκτόξευσε ο ίδιος ο 76χρονος Μπερλουσκόνι το Σάββατο περί αποχώρησης της Κεντροδεξιάς από το πλευρό της κυβέρνησης Μόντι, έμελλε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον διχασμό ανάμεσα σε ακραίους και μετριοπαθείς εντός του Pdl.

Χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι βγήκε χθες μέσα από τις σελίδες της Corriere della Sera και διαφώνησε ανοιχτά με τις απειλές του Μπερλουσκόνι παίρνοντας θέση υπέρ της κυβέρνησης Μόντι, η οποία «εγγυάται την αξιοπιστία της Ιταλίας» και πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται από την Κεντροδεξιά. Με δεδομένα τα παραπάνω, οι φίλοι του Pdl θα κληθούν στα μέσα Δεκεμβρίου να εκλέξουν τον υποψήφιο πρωθυπουργό.

Πέρα από το νυν γ.γ. Αντζελίνο Αλφάνο, υποψήφια για τη θέση θα είναι και η... εγγονή του Μουσολίνι και πρώην «κουνελάκι του Playboy», Αλεσάντρα. «Ηρθαμε να καλύψουμε ένα κενό το οποίο σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα έχει καλυφθεί από ναζί και εξτρεμιστές», δηλώνει ο Μπέπε Γκρίλο στους Financial Times αναφερόμενος στην άνοδο του Κινήματος των 5 Αστέρων. Να σημειωθεί πως μιλάμε για έναν 64χρονο πρώην κωμικό, ο οποίος παρουσιάζεται ως «αντισυστημικός», δηλώνει φίλος του Τζόζεφ Στίγκλιτς και ζητά δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στο ευρώ.
«Φουντώνουν» οι έριδες στο κόμμα του Σίλβιο | διεθνη | ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου