Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος 2012

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ

Η Επιστημονική Επιτροπή του «Πανελλήνιου Συνέδριου Meat Days 2012 Το Κρέας και τα Προϊόντα του» ανακοίνωσε
στις 03/09/2012 την θεματολογία των εργασιών.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εγγραφές: 10.00-10.30
Προσφωνήσεις, Χαιρετισμοί: 10.30 – 11.00

11.00 – 12.30  Α’ Συνεδρίαση
I. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

(Ζωοτροφές, εμπλουτισμός ζωοτροφών, ανίχνευση τροποποιημένης σόγιας, ΣΕΒ, λειτουργικά συστατικά)

12.45 – 13.45  Β’ Συνεδρίαση
II. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ
(Ποιότητα κρέατος εκτρεφόμενων πουλερικών και κουνελιών, αιγοπροβατοτροφία, καινοτόμα προϊόντα κρέατος βοοειδών)

14.45 – 16.30 Γ’ Συνεδρίαση
ΙΙΙ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
(Μυϊκές πρωτοζωώσεις, μετάζωα, μελέτες αναμονής κτηνιατρικών φαρμάκων, εθνικό πρόγραμμα ελέγχου Σαλμονέλλας στα ορνίθια κρεοπαραγωγής, Escherichia coli, εκτροφές απαλλαγμένες από Σαλμονέλλα)



16.45 – 18.00  Δ’ Συνεδρίαση
IV. ΔΙΑΤΡΟΦΗ

(Διατροφή του ανθρώπου και κρέας, μεσογειακή διατροφή, διατροφική αξιολόγηση κρέατος θηλαστικών, μείωση αλατιού)

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012


10.00– 11.45  A’ Συνεδρίαση
V. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

(Αρνάκι και κατσικάκι Ελασσόνας, εθνικά σχήματα πιστοποίησης, διαχείριση κρίσεων, πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, ανθρακικό αποτύπωμα προϊόντων, βιοτρομοκρατία)



12.00– 13.00  1η Στρογγυλή Τράπεζα
VI. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΈΑΤΟΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ


13.15– 14.15  Β’ Συνεδρίαση
VIΙ. ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

(Σχεδιασμός συστήματος ανάκλησης / απόσυρσης τροφίμων, συστήματα ιχνηλασιμότητας, επισήμανση, διαχείριση τροφιμογενών περιστατικών)


15.15 – 16.15 2η Στρογγυλή Τράπεζα
VΙΙΙ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ


16.30 – 20.00 Γ’ Συνεδρίαση

ΙΧ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

(Υπερυψηλή υδροστατική πίεση, συσκευασία νωπού κρέατος, αντιμικροβιακή συσκευασία, τροποποιημένες ατμόσφαιρες, παράταση χρόνου ζωής, βιουμένια, ανθεκτικότητα μικροβιακών κυττάρων, αδρανοποίηση παθογόνων μικροβίων, προσδιορισμός εμπορικού χρόνου ζωής, παράταση χρόνου ζωής, Listeria monocytogenes, Salmonella spp, Escherichia coli 0157:H7)

ΛΗΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012


10.00 – 12.00  Α’ Συνεδρίαση
Χ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

(Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, κτηνιατρική νομοθεσία, διοικητικά πρόστιμα ΕΦΕΤ, ισοζύγια κρέατος, επιθεώρηση και η εξέταση στον επίσημο έλεγχο, κατάλοιπα αντιβιοτικών, τάσεις στελεχών Salmonella spp. )


12.15 – 13.45 Β’ Συνεδρίαση
ΙΧ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

(Πλαίσιο ελέγχου και αξιολόγησης βιομηχανιών κρέατος, μικροβιολογικοί, χημικοί παράγοντες κινδύνου, ιστοπαθολογικός έλεγχος, επιθεωρήσεις προελέγχου, μακροσκοπικός, τεχνολογικός, οργανοληπτικός έλεγχος)


14.00 – 15.00 3η Στρογγυλή Τράπεζα
ΧΙΙ. ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ


16.00 – 18.15  Γ’ Συνεδρίαση
ΧΙΙΙ. ΥΓΙΕΙΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

(Εντεροαιμορραγική Escherichia coli, σταφυλοκοκκική τοξίνωση, Listeria monocytogenes, Yersinia enterolytica, ολική ποιότητα αλλαντικών ωρίμασης, μικροβιολογική κατάσταση χωριάτικου λουκάνικου, παραδοσιακός καβουρμάς, υγιεινή επιφανειών εξοπλισμού)
ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα και σε αρχείο pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου