Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Υπάρχουν αυθαίρετα σπίτια από τον ΟΕΚ;

Μόνο τυπικά μπήκε λουκέτο στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Οι διαδικασίες εκκαθάρισης που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες προσέκρουσαν σε τοίχο. Για την ακρίβεια προσέκρουσαν σε μια σειρά από παρανομίες, γραφειοκρατικές παραλήψεις, νομικές διεκδικήσεις και εκκρεμότητες που
δυσκολεύουν την εκκαθάριση.
Παράνομοι ή και αυθαίρετοι οικισμοί, κατοικίες εκτός σχεδίου πόλεως, σπίτια με πολεοδομικές παραβάσεις, εκτός Εθνικού Κτηματολογίου, ιδιοκτήτες που εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν λάβει το παραχωρητήριο γιατί το σπίτι τους είναι «παράνομο» ή στην καλύτερη περίπτωση «μη κοστολογημένο», αλλά και αναξιοποίητα οικόπεδα, ιδιόκτητα κτήρια υπό κατάληψη ή και σπίτια υπό διεκδίκηση είναι μόνο λίγες από τις περιπτώσεις στις οποίες βρέθηκαν οι εκκαθαριστές.

Λόγω του τεράστιου όγκου των εργασιών, δόθηκε παράταση στη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της διοικούσας επιτροπής (ΠΕΔΕ), η οποία έληγε στις 30 Ιουλίου 2012, καθώς «υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες μέχρι την περάτωση του έργου της».

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει στον Οργανισμό βέβαια, εκτιμούν ότι το έργο της επιτροπής θα αργήσει πολύ να ολοκληρωθεί, ενώ θεωρούν απίθανο να υπάρξει εκκαθάριση και οριστικό κλείσιμο του ΟΕΚ, εάν τα προβλήματα δεν λυθούν… οριζόντια.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου