Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στις πατατοκαλλιέργειες του Νευροκοπίου

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής την προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων Αικατερίνη Πούπου, πραγματοποίησε αυτοψία σε καλλιέργειες πατάτας σε όλο το αγρόκτημα του λεκανοπεδίου του Κάτω Νευροκοπίου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Στόχος της αυτοψίας ήταν να διαπιστωθεί επί τόπου η μικρή απόδοση της φετινής παραγωγής πατάτας, η οποία οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών.
Το πρόβλημα, το οποίο αναδεικνύεται σε όλη του την έκταση κατά την περίοδο συγκομιδής που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει τεθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Δράμα για τα τοπικά ζητήματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, ο οποίος συνόδευσε το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατά τη διενέργεια της αυτοψίας μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Ζιμπίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νευροκοπίου Δημήτρη Σεφειρίδη, δήλωσε πως «η φετινή παραγωγή πατάτας θα είναι όπως όλα δείχνουν κάτω από το 50% της περσινής.
Αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, όπως έντονες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες που έφταναν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η σημερινή αυτοψία πραγματοποιείται μετά από τις πιέσεις μας για άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ της κατάστασης που επικρατεί.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκαν θετικά και σήμερα ξεκινά η διαδικασία προκειμένου να φτάσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα στην καταβολή αποζημιώσεων. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε το καλύτερο για τους αγρότες του λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου».
 

1 σχόλιο:

 1. Hello there! Thіѕ is kinԁ оf off topic but I nee somе guіdance fгom an established blоg.
  Is іt verу hard to set up your own blоg?
  I'm not ѵery techіncal but I can fіgure thіngs out pretty fast.
  I'm thinking about creаting mу own but I'm nοt
  surе wherе to begin. Do you have anу ρoints or suggestіons?
  Many thanks

  Here is my blоg: marketing in small business

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου