Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Άνοιξε η Ecoweek 2012 στην Ρώμη

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου άνοιξε το διεθνές συνέδριο της ECOWEEK για πρώτη φορά στη Ρώμη. Η ECOWEEK πραγματοποιείται στην Ιταλία για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν το 2011 στο Μιλάνο.

Διαλέξεις για "πράσινα" κτίρια και αειφόρες κοινότητες, ‘πράσινα’ πρότζεκτ από όλο τον κόσμο – περιλαμβανομένης της Ιταλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ και Κίνας – παρουσιάστηκαν από αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου και μηχανικούς από την Ιταλία και το εξωτερικό. Οι keynote ομιλητές Elena Barthel του RURAL STUDIO (ΗΠΑ) και Ulf Meyer των Ingenhoven Architects (Γερμανία) παρουσίασαν έργα που περιλαμβάνουν φυσικά κλιματιζόμενους ουρανοξύστερς και πεζοδρόμους σε πάρκα φτιαγμένους από ανακυκλωμένα υλικά.
Ο βασικός keynote ομιλητής της ECOWEEK στη Ρώμη, αρχιτέκτονας Kengo Kuma από την Ιαπωνία, θα μιλήσει στο Roma Tre (Testaccio) την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 13:30.

Τα εργαστήρια "πράσινου" σχεδιασμού της ECOWEEK άνοιξαν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου σε διάφορες τοποθεσίες μέσα στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης. Οι 10 ομάδες επισκέφτηκαν τις τοποθεσίες που θα μελετήσουν, ενώ μια ομάδα, που ηγούνται αρχιτέκτονες από την Ιταλία, ΗΠΑ, Ισραήλ και Γαλλία, περιηγήθηκαν την πόλη με ποδήλατα, πριν προτείνουν τον δικό τους ποδηλατόδρομο και σταθμούς υποστήριξης μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στην ECOWEEK στη Ρώμη, μια αληθινά διεθνής διοργάνωση, συμμετέχουν επαγγελματίες, νέοι επαγγελματίες και φοιτητές από την Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Δανία, Ισραήλ, Ουκρανία, Τουρκία, Τσεχία, Πολωνία, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Μεξικό, Αλβανία και Κουβέιτ.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου για την αρχιτεκτονική και το design στη Ρώμη, μιά από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές! Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι να δούμε πόσες πρωτοβουλίες γίνονται στην πόλη για την οικολογία και αειφορία σε διάφορα επίπεδα και διάφορες κλίμακες. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις συνεργασίες που είχαμε με τους συνεργάτες μας στη Ρώμη και ήδη κάνουμε σχέδια για τη διοργάνωση του 2013!" μας λέει ο ιδρυτής και πρόεδρος της ECOWEEK, αρχιτέκτονας Ηλίας Μεσσίνας.

Η ECOWEEK 2012 στη Ρώμη πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Provincia di Roma, Roma Capitale, Risorse per Roma, την Πρεσβεία των ΗΠΑ, Πρεσβεία της Γερμανίας και Πρεσβεία της Ιαπωνίας.

Η ECOWEEK είναι μια ελληνική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2005 στην Αίγινα και σήμερα είναι ενεργή σε 10 χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Σκοπός της ECOWEEK η περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου