Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Νέοι μπελάδες για την Ryanair...

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό με την Ryanair. 
Τώρα λοιπόν ξεκίνησε κοινή έρευνα των ισπανικών και των ιρλανδικών αρχών για μια σειρά "περίεργων συμβάντων" (αναγκαστικές προσγειώσεις και αλλαγή αεροδρομίων) που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε πτήσεις προς την Ισπανία, ενώ παρόμοια
συμβάντα έχουν αναφερθεί και αλλού. Το τελευταίο συμβάν ήταν το προηγούμενο Σάββατο όταν μια πτήση από Παρίσι προς Τενερίφη, προσγειώθηκε στην Μαδρίτη, λόγω "τεχνικού προβλήματος".

Οι ισπανικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μια σειρά τέτοιων συμβάντων, όπως:
- Η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Βαλένθια, λόγω έλλειψης καυσίμων
- Η αλλαγή αεροδρομίου προορισμού στην πτήση Μπρίστολ - Ρέους, που προσγειώθηκε τελικά στη Βαρκελώνη λόγω βλάβης στον ένα κινητήρα, το προηγούμενο Σάββατο επίσης
- Η αναγκαστική προσγείωση την προηγούμενη εβδομάδα στην Μαγιόρκα, λόγω αναταράξεων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματιμσό 2 μελών του πληρώματος και ενός επιβάτη.

Έρευνα κατά της Ryanair έχουν ξεκινήσει και οι σουηδικές αρχές, έπειτα από την ακύρωση πτήσης από την Ριέκα στη Στοκχόλμη, "λόγω ισχυρών ανέμων". Μόνο που το αεροσκάφος μετά από 2 ώρες πέταξε χωρίς επιβάτες.

Απαντώντας στις αιτιάσεις αυτές ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής εταιρίας κ. Μακναμάρα κάλεσε τις ισπανικές αρχές να στείλουν επιτροπή διερεύνησης στο Δουβλίνο και υποσχέθηκε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου