Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γεμίζει διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας - Ελλάδα

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, καθώς είναι σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ στις 11 αρχίζει το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στον Πεδίον του Άρεως. Θα
ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή. Η αστυνομία έχει κλείσει και τον Εθνικό Κήπο.

H συμμετοχή των ένστολων (στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας) στο συλλαλητήριο αλλά και η απόφαση των επαγγελματοβιοτεχνών να κλείσουν τα καταστήματά τους, θα στείλει στην κυβέρνηση και την Τρόικα – σύμφωνα με τα συνδικάτα- το ηχηρό μήνυμα ότι η αγανάκτηση έχει πλέον παλλαϊκά χαρακτηριστικά και η κοινωνία σύσσωμη αποκρούει τα σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και οι βενζινοπώλες έχουν εξαγγείλει ότι θα κλείσουν τα πρατήρια τους, κάτι που έχει συμβεί λίγες φορές στο παρελθόν και μόνο για κλαδικά τους αιτήματα. Η γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ξεκίνησε ήδη από τα μεσάνυχτα θα παραλύσει τη χώρα για 24 ώρες.

Οι εκπρόσωποι συνδικάτων εκτός από τις περικοπές θα καταγγείλουν και τη φορολογική επέλαση κατά των μισθωτών και συνταξιούχων καθώς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και των συνταξιούχων με 70 δις έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών που επιβαρύνθηκαν με 3,5 δισ. επιβεβαίωσε ότι το φορολογικό σύστημα είναι άνισο και οι πολιτικοί εξακολουθούν να δείχνουν προκλητική ανοχή στην φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.

Εκτός από τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις, δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να περιλαμβάνουν και αιφνιδιαστικές καταλήψεις σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ.

Το ποσοστό συμμετοχής των απεργών θα είναι καθοριστικό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τα συνδικάτα προσδοκούν οι απεργίες και οι καταλήψεις να έχουν διάρκεια αλλά αυτό εξαρτάται από τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση έχουν πραγματοποιηθεί 26 γενικές απεργίες, αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.


Πρώτο ΘΕΜΑ online : Γεμίζει διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου