Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αγρόκτημα Βουρβά - καμία απάντηση ακόμη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Έχουμε, επανειλημμένα - "Αγρόκτημα Βουρβά – Η Πολιτεία αδικεί και τιμωρεί τους ιδιοκτήτες κληροτεμαχίων" & "Αγρόκτημα Βουρβά Σπάτων – Πως έρχονται τα πάνω κάτω, από μια ενέργεια ανημέρωτων υπαλλήλων της Πρώην Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής" - αναφερθεί σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που όμως, μένει σαν μια στάσιμη εκκρεμότητα στα συρτάρια ενώ οι ιδιοκτήτες αγωνιούν για τις
περιουσίες τους που με τόσο αγώνα και μόχθο προσπαθούν, τόσα χρόνια να κατοχυρώσουν. Δημοσιεύουμε την επιστολή του κ. Ντελή...
"Όπως θα διαπιστώσετε, η Πολιτεία εξακολουθεί να μην θέλει την Οριστική Λύση του Προβλήματος των εκτάσεων της Οριστικής Διανομής 1923 του Κτήματος Βουρβά, το οποίο δημιούργησαν τα όργανα της Υπηρεσίας Εποικισμού, εξαιτίας της πλημμελούς εφαρμογής των διατάξεων της Εποικιστικής Νομοθεσίας.
Ο Ν. 4061/22.03.2012 που ψηφίστηκε όχι μόνο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα Βουρβά, αλλά υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων σε πρόσθετες και δυσβάσταχτες δαπάνες, που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν και την αντικειμενική αξία του ακινήτου των και τους βάζει σε νέες περιπέτειες.
Με το ανωτέρω νόμο καταργήθηκε η ΑΠΑΞ υπ’ αριθ. 1770/2002 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας και κάθε άλλη ευεργετική διάταξη και πήγανε χαμένες οι αγώνες και όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες 6000 μικροϊδιοκτητών, και από την άλλη, η Πολιτεία, απάλλαξε των ευθυνών, για παράβαση καθήκοντος, όλα τα εμπλεκόμενα όργανα της Διοίκησης, από την μη εκτέλεση της ανωτέρω υπουργικής απόφασης, αφού ξεκινάει νέα διαδικασία έκδοσης των οριστικών τίτλων κυριότητας.
Η ίδια πρακτική συνεχίζεται και σήμερα.
Παρ’ όλο που πέρασαν δύο μήνες από την υποβολή αιτήματος του Σωματείου «ΒΟΥΡΒΑΣ» προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το επισυναπτόμενο υπ’ αριθ. 58/17.07.2012 έγγραφο, ουδεμία ενέργεια έγινε."

Θεόδωρος Ν. Ντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου