Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κατασκεύασαν τις φυλακές Νικηφόρου στη Δράμα … αλλά δεν θα λειτουργήσουν!

Απομακρύνεται η προοπτική λειτουργίας των φυλακών Νικηφόρου Δράμας, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 20 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τους.

Σε χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη έγινε γνωστό πως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου είναι μόλις 2 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό αυτό είναι πενιχρό και σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να τελεστούν ή έστω να ολοκληρωθούν έργα υποδομής, όπως οι φυλακές του Νικηφόρου, ενώ η πρόσληψη υπαλλήλων απαιτεί την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου, η οποία σε καιρούς ακραίας λιτότητας και περικοπών είναι όλως αβέβαιη.
Σε δήλωσή του ο κ. Καραγιαννίδης, υποστηρίζει ότι η λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα στις συνθήκες υπερπληθυσμού των φυλακών όπως επίσης και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ζητά την ολοκλήρωση των έργων, καθώς και λογοδοσία όσων ευθύνονται για το αδιέξοδο στον οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου