Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 : Βρομιά και διαφθορά στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ντοκιμαντέρ του βρετανικού Channel 4 προκαλεί αντιδράσεις Τη βρόμικη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) όψη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων παρουσιάζει ντοκιμαντέρ του βρετανικού
τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, με την υπογραφή του δημιουργού ταινιών Άντονι Τόμας, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικά σχόλια στην Ελλάδα.

Ταξιδεύοντας στην ελληνιστική περίοδο από τη Σικελία μέχρι τη Σπάρτη, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις κοινωνικές συνθήκες υπό τις οποίες γεννήθηκε η αθλητική διοργάνωση.

Μία από τις ιστορίες που παρουσιάζει είναι αυτή του Κλεομήδη από την Αστυπάλαια, ο οποίος σκότωσε με γροθιές τον «αντίπαλό του» και επέστρεψε αποτροπιασμένος στην Αστυπάλαια, όπου σκότωσε 60 μαθητές, γκρεμίζοντας το σχολείο τους.

Μάλιστα, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται και στην «κυκλοφοριακή συμφόρηση» που επικρατούσε στο δρόμο για την Αρχαία Ολυμπία, ενώ δεν παραλείπει ότι οι αθλητές ήταν γυμνοί.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι η ολυμπιακή φλόγα ήταν επινόηση των Ναζί για τους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936, ενώ, επιστρέφοντας στους αρχαίους χρόνους, αναφέρει ότι οι συνθήκες υγιεινής ήταν φρικτές.

Όσον αφορά τη διαφθορά, γίνεται αναφορά στον Κάλλιππο τον Αθηναίο, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροδοκία, διότι αποπειράθηκε να χρηματίσει τους αντιπάλους τους προκειμένου να του επιτρέψουν να κερδίσει στους αγώνες.
Newsbeast.gr | ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 : Βρομιά και διαφθορά στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου