Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο Πούτιν διαθέτει δοκιμαστή φαγητών - Ο Ομπάμα σιχαίνεται τα παντζάρια - κόσμος

Πρόεδροι χωρών, πρωθυπουργοί και μονάρχες, όλοι έχουν τις προσωπικές τους ιδιοτροπίες όταν πρόκειται για το φαγητό τους και τώρα με την συνάντηση των σεφ τους Παρίσι αποκαλύπτονται μερικά από τα γαστριμαργικά μυστικά τους.



Οι «σεφ των σεφ», μια ομάδα 27 κορυφαίων σεφ από τις κουζίνες των ισχυρότερων ηγετών στον κόσμο συναντώνται στο Παρίσι για να ανταλλάξουν συνταγές και συμβουλές για την διπλωματία των επίσημων δεξιώσεων. Οι μάγειροι επιμένουν ότι η υψηλή γαστρονομία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των χωρών και την επισφράγιση διεθνών συμφωνιών.

Το κλαμπ αυτό ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια από τον γάλλο σεφ Ζιλ Μπραγκάρ. Την Τρίτη, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διατηρεί την μεσαιωνική παράδοση των μοναρχών που διέθεταν δοκιμαστή και διαθέτει κάποιον ο οποίος δοκιμάζει πριν από τον ίδιο οτιδήποτε πρόκειται να καταναλώσει από φόβο μήπως τον δηλητηριάσουν.

«Υπάρχουν ακόμη δοκιμαστές, αλλά μόνο στο Κρεμλίνο, όπου ένας γιατρός ελέγχει κάθε πιάτο που σερβίρεται, μαζί με τον σεφ», εξήγησε ο Μπραγκάρ παλιότερα, λίγο πριν από μια δεξίωση για τους σεφ που παρέθεσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.


Ο ίδιος ο Ολάντ έχει για σεφ του στο Μέγαρο των Ηλυσίων των σεφ Μπερνάρ Βοσιόν, ο οποίος δημιουργεί γαστριμαργικά έργα τέχνης εδώ και 40 χρόνια για τους γάλλους προέδρους.

Ο πρόδρομος του Ολάντ Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε εμμονή με την υγιεινή διατροφή είχε εξοστρακίσει το τυρί από το μενού ως «υπερβολικά παχυντικό» και είχε κόψει και την σοκολάτα.

«Ο Ολάντ τα επανέφερε. Τόσο εκείνος όσο και γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λατρεύουν το τυρί», δήλωσε ο Μπραγκάρ καταχαρούμενος.

Ο σεφ των βρετανών πρωθυπουργών Άντον Μοσιμάν μίλησε στην συνάντηση για την πρώην πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ η οποία αγαπούσε τα λιτά γεύματα είχε όμως παραγγείλει κάποτε ένα περίτεχνο πιάτο με μοσχάρι και άγρια μανιτάρια για τον οποίο τον συνεχάρη δηλώνοντας του όμως παράλληλα ότι ήταν και πολύ ακριβό.

Δοκιμαστή όμως από ό,τι φαίνεται είχε και ο Τζορτζ Μπους ο οποίος έβαζε δύο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να δοκιμάζουν τα πιάτα του. Σεφ του Λευκού Οίκου εδώ και χρόνια είναι η Κριστέρα Κόμερφορντ η οποία αποκάλυψε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απεχθάνεται τα παντζάρια και προσπαθεί να διατηρεί ελαφριά τα προεδρικά γεύματα.


ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Πούτιν διαθέτει δοκιμαστή φαγητών - Ο Ομπάμα σιχαίνεται τα παντζάρια - κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου