Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κηρύσσει την Ροδόπη εμπόλεμη ζώνη

Σε νέα της ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, τονίζει τα εξής:

«Όταν πριν λίγες ημέρες χαρακτηρίσαμε σε ανακοίνωσή μας την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ως έκρυθμη, λοιδορηθήκαμε και διαψευσθήκαμε από τον κ. Χατζηνέστωρος. Αλλά την Τετάρτη 25 Ιουλίου και στις 4 το απόγευμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανακάλυψε ξαφνικά ότι πράγματι κινδυνεύει η υγεία των πολιτών.
Αντί όμως να αναζητήσει τους λόγους προς την κατεύθυνση της πολιτικής των κυβερνήσεων που έχει αποφασίσει να υπηρετεί στράφηκε κατά των γιατρών του Νοσοκομείου που διοικεί παρά την γραπτή του δέσμευση ότι δεν θα λάβει μέτρα περιστολής των νομίμων δικαιωμάτων τους.
Στις 4 το απόγευμα εξαπέστειλε τους δικαστικούς επιμελητές σε πόλεις και χωριά για να  εξαναγκάσει του ευρισκόμενους σε επίσχεση εργασίας γιατρούς να προσέλθουν να εργασθούν. Αφού εν τω μεταξύ δεν αποπειράθηκε καν να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να χαρακτηρίσει την επίσχεση ως παράνομη και καταχρηστική, γνωρίζοντας ότι δεν είχε καμιά πιθανότητα επιτυχίας, προτίμησε να κηρύξει τον νομό Ροδόπης σε εμπόλεμη κατάσταση και προσπάθησε να επιστρατεύσει τους γιατρούς.
Χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού οι γιατροί εν πολλοίς δεν τρομοκρατήθηκαν και προσφεύγουν στον Εισαγγελέα αναζητώντας προστασία.
Πριν λίγες ημέρες τον καταγγείλαμε ότι ψεύδεται χωρίς να πάρουμε απάντηση.
Περιμένουμε το νέο πακέτο ψεμάτων που θα λανσάρει στα μέσα ενημέρωσης για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του που επιβεβαίωσαν δυστυχώς τους δημόσια εκφρασμένους εδώ και καιρό φόβους μας ότι θα είναι ο πρώτος Διοικητής στην Ελλάδα που θα λάβει κατασταλτικά μέτρα κατά όσων εργαζομένων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Πόσο όμως θα συνεχίσει να πείθει την κοινή γνώμη ότι ο κατήφορος που επέλεξε διασφαλίζει την δημόσια υγεία; Πόσο θα συνεχίσει να πείθει τους γιατρούς του νοσοκομείου επιδεικνύοντας διάφορα χαρτιά και πίνακες ότι αυτός κατ’ εξαίρεση θα πληρώσει όσα χρωστάει όταν γνωρίζει την προ 10 ημερών εντολή του Υπουργού Υγείας να περικόψει τις εφημερίες  ακόμη και του Ιουλίου διότι «δεν θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό συμπληρωματικές πιστώσεις κατά το τρέχον οικονομικό έτος» και απλά λέει για άλλη μια φορά ψέματα;
Σε λίγες ημέρες θα κατατεθούν τα προγράμματα εφημεριών του Αυγούστου. Έχει εξωδίκως ειδοποιηθεί ότι αυτά θα διαμορφωθούν, από την μεριά των γιατρών, με βάση την άρνησή τους να εργάζονται περισσότερο από ότι προβλέπει η ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Από την μεριά του Υπουργείου εντέλλεται να περικόψει τις εφημερίες στα ανεπαρκή όρια των εγκεκριμένων πιστώσεων. Είναι αναπόφευκτο να εκδοθεί πρόγραμμα εφημέρευσης που δεν θα καλύπτει ούτε όλες τις ημέρες του μήνα ούτε όλα τα τμήματα. Το Νοσοκομείο οδηγείται στην κατάρρευση και το κλείσιμο.
Εμείς προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα άρματα και τις ερπύστριες  που θα καλέσει ο Διοικητής για να ολοκληρώσει άλλον έναν άθλο του. Όμως η κοινωνία της Κομοτηνής και της Ροδόπης για πόσο ακόμη θα ατενίζει με απάθεια τη διάλυση του Νοσοκομείου της; Ο νομός Σερρών ετοιμάζεται για πανσερραϊκή απεργία για να στηρίξει την λειτουργία του δικού του Νοσοκομείου όπου για τους ίδιους λόγους οι γιατροί υποβάλλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου