Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

WWW HARVAT(I). COM COM

Κύριε Διευθυντή, όταν πας στην πλαζ και αφήσεις στην άμμο το σταμπάτο μπλουζάκι σου, το καρό σορτσάκι σου και πάνω-πάνω το ρολεξάκι σου, ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη
εσύ ή αυτός που σου το πήρε;

Με τιμή…Νεόφτωχος ( ROLEXATOS).

Κατ΄ αρχήν να ευχηθούμε στον Ανδρέα και στον Γιάννη να ξεπεράσουν με τον καλλίτερο τρόπο τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν. Ο θεός να δίνει σε όλους μας την υπομονή να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τα πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε!

Τώρα, επειδή ο κ. Διευθυντής δεν πρόκειται να απαντήσει στον δυστυχή και συχνάκις διαμαρτυρόμενο νεόφτωχο, άλλωστε τι διευθυντής θα ήταν, είναι φανερό ότι και οι δυο έχουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Ο μεν Ρολεξάς γιατί δεν έδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια και περιφρούρηση και ο άλλος επειδή δεν άντεξε στην πρόκληση της….λάμψης αν και (πιθανόν) ερασιτέχνης!

Είναι γεγονός ότι όποιος έχει φιλοδοξίες αναγκάζεται να υποκύπτει σε συνεχείς και πάσης (παρά) φύσης συμβιβασμούς. Όσο ποιο μεγάλες είναι οι φιλοδοξίες τόσο πιο επώδυνες είναι οι υποχωρήσεις και οι ανοχές. Όσο πιο αδύναμες ή ανύπαρκτες είναι οι βάσεις ( γνώση αντικειμένου, απειρία, επαγγελματισμός) τόσο πιο αδύναμες είναι και οι αντιστάσεις του ατόμου………

Όμως όπως όλα τα κοινωνικά φαινόμενα έχουν τα όριά τους, έτσι και οι συμπεριφορές έχουν και οφείλουν να έχουν τα δικά τους όρια. Το ερώτημα είναι ποιος τα καθορίζει, ποιος οριοθετεί. Το ερώτημα είναι απλό και εύκολο! Τα όρια καθορίζονται από τον καθένα μας (φιλόδοξο και μη) με βάσει τις αρχές και τις αξίες που έχει επιλέξει να πορευτεί στη ζωή και από το περιβάλλον των συνεργασιών (Νόμοι, συνεργάτες, κουλτούρα) μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει…….

Πολλά ερωτηματικά και ακόμη περισσότερες εικασίες διατυπώνονται τελευταία για τους λόγους παραίτησης νεαράς δημοτικού συμβούλου από την θέση που οι δημότες την επέλεξαν. Εύλογα τα ερωτήματα καθόσον οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν γιατί ένας εκπρόσωπός τους επέλεξε να <προσβάλει> την επιλογή τους ή αναγκάστηκε να αποποιηθεί τον ρόλο που του ανέθεσαν….

Στα ερωτήματα των δημοτών οφείλει να απαντήσει πρωτίστως ο <πρωταγωνιστής> του σίριαλ, αν δεν το πράξει ο ίδιος(α), τότε έχει υποχρέωση να το κάνει ο επικεφαλής του θιάσου ο οποίος κατά τεκμήριο γνωρίζει επακριβώς τους λόγους της παραίτησης και όχι να καλύπτονται πίσω από το προπέτασμα καπνού που αναδύει η γελοία κατά την άποψή μας φράση <ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ>…….
Οι καθαρές και ειλικρινείς εξηγήσεις αφενός προστατεύουν τους εμπλεκόμενους και αφετέρου απομονώνουν και αποθαρρύνουν τον κάθε <καλοπροαίρετο> να διακινεί το εμπόρευμα της αθλιότητας από καφενείου εις καφενείον σπιλώνοντας υπολείψεις και μάλιστα νέων ανθρώπων……
Η στήλη δεν συναντήθηκε ποτέ με…….Ναπολεόντιες διαδρομές και δεν υιοθέτησε ποτέ υπερφίαλες συμπεριφορές. Πολύ δε περισσότερο δεν ταυτίζεται με κρατικοδίαιτες νοοτροπίες και κομματικοδίαιτες επιδιώξεις. Πιστεύει ότι, από αυτά που έχεις πετύχει στη ζωή για τον εαυτό σου, τεκμαίρεται (ίσως) και ο βαθμός της αναμενόμενης προσφορά σου στα κοινά….
Ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν δέχεται κανένα από τα διακινούμενα <σενάρια> περί των αιτίων της συγκεκριμένης παραίτησης, είτε αναφέρονται σε οικονομικο-διαχειριστικούς λόγους, είτε σε ότι άλλο…..βολεύει τον καθένα. Τούτο γίνεται μόνο και μόνο από σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και φυσικά μέχρι να ακουστεί όλη η αλήθεια και να αποκαλυφτούν τα πραγματικά περιστατικά (αν δεν έχουν χεσμένη τη φωλιά τους)…..

Ανεξάρτητα πάντως από το ποιοι πραγματικοί λόγοι επέβαλαν την συγκεκριμένη παραίτηση, αγνοώντας προς στιγμή την όποια προσωπική ευθύνη, κάποιοι πρέπει να αναλογισθούν τις δικές τους καθοριστικές παραλείψεις……

Οι νέοι χρειάζονται παραδειγματισμό και διακριτική επίβλεψη κατά τα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους. Οι Προϊστάμενοι, οι έμπειροι συνάδελφοι, οι δοκιμασμένοι συνεργάτες έχουν υποχρέωση να συμβουλεύουν, να μεταφέρουν εμπειρία, να εποπτεύουν και να προστατεύουν την αξιοπρέπεια των νεόκοπων, άπειρων και εν πολλίς υπερφίαλων νέων και κυρίως νεαρών (θυλ.)…….

Μόνο τις λεμονόκουπες στύβουνε, ξεζουμίζουνε, μεταφορικά και κυριολεκτικά, και κατόπιν τις πετάνε στην συνήθως ασυγχώρητη κοινωνία.

Ο δήμος κύριοι δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε πεδίο να παίζετε κρυφτούλι ή ξυλίκι, είναι πεδίο λαμπρό διαφάνειας, αξιοπρέπειας και προσφοράς! Ο δήμος ανήκει στους δημότες. Σεβαστείτε το μισθό που σας δίνουν και κατεβείτε από το καλάμι επί τέλους……

Κυκλοφόρησε προ ημερών στο <διαδίκτυο> ένα σχέδιο ανυπόγραφης σύμβασης, ηλεκτρο-μαγνητικού πεδίου, μεταξύ ενός φορέα του δήμου και ενός σχετικού επαγγελματία. Δεν αναρτήθηκε βεβαίως το βιογραφικό του "ετέρου των συμβαλλομένων", αλλά από το ύψος την αμοιβής του συμπεραίνεται ότι θα έχει αποφοιτήσει από το Harvat(i) παρότι είναι Γερακιώτης…….
Επί τη ευκαιρία το κείμενο της σύμβασης ως δομή, εκτός από τους αντιφατικούς αριθμητικούς υπολογισμούς, είναι επιεικώς απαράδεκτο για το κύρος ενός μεγάλου δήμου, που εκτός από νομική υπηρεσία είναι από τους ελάχιστους δήμους που διαθέτει και αμειβόμενο συμ-παραστάτη της απολύτου αρεσκείας του δημάρχου….. Η δημοτική ζωή συνεχίζεται!

Πριν από τρία χρόνια είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι οι δήμοι θα κληθούν να ασκήσουν εκτός από αυτοδιοίκηση αλλά και αυτοδιαχείριση. Οι κάνουλες της κεντρικής διοίκησης κλίνουν σταδιακά, οι πηγές λιγοστεύουν με τον χρόνο και ο δήμος οφείλει να νοικοκυρευτεί, να περιορίσει αντιοικονομικές δαπάνες, να εξοικονομεί πόρους και όχι να καταφεύγει σε χαράτσωμα όλων των δημοτών, όπως έκανε με τα δημοτικά τέλη, καλή ώρα….

Αλήθεια με το άλλο μεγάλο θέμα του <αναπάντεχου> χρέους του δήμου προς την Ρέτζ τι γίνεται; Ποιοι το χειρίστηκαν; Ποιοι το χειρίζονται; Ποιος ο στόχος; Ποια η στρατηγική; Ποια η πρόταση; Η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει και να ανοίξει το θέμα στους δημότες για να έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλων. Ένας ή λίγοι συμ-παραστάτες δεν αρκούν, ούτε βεβαίως ο περίγυρος……να το θυμάστε έχει μέλλον….

"Να μη γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά" σας! Καλό είναι να σταματήσει η άμετρη επικοινωνιακή πολιτική και η τεχνηέντως διάχυση διαφημιστικής καμπάνιας για την όποια κοινωνική δραστηριότητα του δήμου και ειδικά με τους ανήμπορους οικονομικά συνανθρώπους μας. Να έχετε κατά νου ότι, οι περισσότεροι ντρέπονται που αναγκάζονται να προσφεύγουν στις πλαστικές σακούλες με τα ρύζια, τα μακαρόνια και τις πατάτες σας…… που μαζεύετε από άλλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου