Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 : Αμφιβολίες Ρόμνεϊ για την ετοιμότητα της Αγγλίας στους Ολυμπιακούς

Απέφυγε να απαντήσει ο Κάμερον, προτάσσοντας ως κύρια μέριμνα την ασφάλεια Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ διερωτήθηκε αν το Λονδίνο είναι
έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόλις 24 ώρες πριν από την επίσημη έναρξή τους.

Μιλώντας στο δίκτυο NBC, ο Μιτ Ρόμνεϊ δήλωσε από τη βρετανική πρωτεύουσα: «Είναι δύσκολο να ξέρουμε πόσο καλά θα πάει. Υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία δημιουργούν σύγχυση».

«Οι ιστορίες για την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που δεν είχε αρκετά άτομα, η υποτιθέμενη απεργία των αξιωματούχων των τελωνειακών υπηρεσιών--αυτό προφανώς δεν είναι κάτι το ενθαρρυντικό», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια κινητοποίηση η οποία όμως στο μεταξύ ακυρώθηκε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απέφυγε σήμερα να σχολιάσει ευθέως τις δηλώσεις του Ρόμνεϊ, υπογραμμίζοντας ότι η κύρια προτεραιότητά του είναι να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και ότι η βρετανική αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τους.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση για την ασφάλεια σε περίοδο ειρήνης στην ιστορία μας, δεν αποκλείουμε τίποτα και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του», σημείωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία του, ο Κάμερον απάντησε: "Προφανώς η μεγαλύτερη ανησυχία πρέπει πάντα να είναι η ασφαλής διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό μετράει περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο".

«Βεβαίως είναι μια περίοδος κάποιας οικονομικής δυσκολίας για (τη Βρετανία), όλοι το ξέρουν αυτό», πρόσθεσε.

«Αλλά κοιτάξτε τι είμαστε ικανοί να επιτύχουμε ως έθνος, ακόμη και σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο», σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ολυμπιακό Πάρκο.

«Πάντοτε μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα», κατέληξε.

Newsbeast.gr | ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 : Αμφιβολίες Ρόμνεϊ για την ετοιμότητα της Αγγλίας στους Ολυμπιακούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου