Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Δεκαοκτώ μήνες ανυπαρξίας του θιάσου (μπουλούκι) της Δημοτικής Αρχής

Πέρασαν 18 μήνες που αυτό το μπουλούκι, "Νέα Πόλη", είναι Δημοτική Αρχή.
Έχετε δει καμία παράστασή του;
Τους έχετε δει πουθενά να
παίζουν τον ρόλο τους;
Ξέρετε αν υπάρχουν;
Ένα είναι το σίγουρο ότι απολαμβάνουν τα προνόμια της θέσης τους στο ακέραιο.
Εκτός από κάποιες πρόβες μπαρουφολογίας, μονολόγων και σκηνές ίντριγκας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να παρουσιάσουν το έργο τους.
Λόγω του ότι αυτή η απραξία τους δεν έχει καμία επίπτωση στα προνόμιά τους δεν υπάρχει πίεση επιτέλεσης του έργου τους.
Δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτα, εκτός από το να περιφέρουν και να φωτογραφίζουν τα γερασμένα τους μυαλά απλά και μόνο για να παρουσιάζουν μια εικόνα δράσης που δεν υπάρχει και να μπορούν να συντηρούν τον κοινωνικό τους περίγυρο σε κατάσταση ευεξίας.
Κάθε δραστηριότητα ή εκδήλωση του Δήμου διαφημίζεται με αφίσες, πανό και Δελτία Τύπου για να προσελκύσουν κόσμο που θα τους χειροκροτήσει και θα στέψει με επιτυχία το εγχείρημα αλλά κατόπιν  καλύπτεται με λακωνικά έως και ανύπαρκτα Δελτία Τύπου μια και πια η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περαιτέρω, μάλλον μπορεί να προκαλέσει και αρνητική κριτική.
Πόσο ανύπαρκτοι και λιποτάκτες  μπορεί να είναι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει και πονέσει αυτόν τον τόπο και τόλμησαν να διεκδικήσουν θέσεις για τις οποίες δεν ήταν έτοιμοι; Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν σε προηγούμενες Δημοτικές θητείες και άλλοι κριτίκαραν με όλη τους την αυστηρότητα τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Τώρα; Τώρα σιωπούν.
Και αν μιλήσουν το μόνο που έχουν να πουν είναι: "Πως τολμάς να λες κάτι τέτοιο για μένα;"
Αλλά ξέχασαν τα λόγια τους πριν 18 μήνες.
Έχασαν το προεκλογικό τους πρόγραμμα που ήταν τόσο αναλυτικά διατυπωμένο και δεν μπορούν να θυμηθούν τι πίστευαν.
Δεν φαντάστηκαν  ότι οι ψηφοφόροι τους και οι υποστηριχτές τους τα είχαν πάρει όλα αυτά στα σοβαρά και ότι αυτή την φορά δεν πέταξαν την ψήφο τους, ότι επιτέλους θα αναλάμβαναν άνθρωποι που θα είχαν τα κότσια να προσπαθήσουν τα παίξουν το έργο. Ένα έργο που θα κατάφερνε να κατακτήσει, επιτέλους αυτός ο ευλογημένος τόπος την αξία που του αναλογεί. Αυτοί οι ψηφοφόροι ήταν πεπεισμένοι ότι ανάδειξαν ειλικρινείς ανθρώπους που αν έβλεπαν ότι δεν τα καταφέρνουν θα ξαναπλησίαζαν αυτούς τους ψηφοφόρους και θα ζητούσαν συμπαράσταση και κινητοποίηση στο πλάι τους για να πετύχουν. Ξέρουν πολύ καλά την δύναμη του κόσμου τους, αλλά τον άφησαν πίσω και απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής.
Θα μου πείτε, "Δεν υπάρχουν κονδύλια. Δεν εγκρίθηκαν προγράμματα."
Αυτά που προαναφέραμε δεν χρειάζονται κονδύλια. Η κινητοποίηση και η ενημέρωση του δημότη που ενστερνίστηκε το προεκλογικό τους πρόγραμμα δεν κοστίζει τίποτα. Απαιτούν, όμως θάρρος, ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια που μάλλον δεν κατέχουν.

Όσο για την αντιπολίτευση...μέχρι σήμερα ο μόνος τους ρόλος είναι αυτός των εξαπτέρυγων.
Δεν άσκησαν καμία ουσιαστική πίεση, κριτική και κινητοποίηση στην απραξία της Δημοτικής Αρχής.
Και αυτοί πρόδωσαν τους ψηφοφόρους τους, μια και δεν διεκδίκησαν κάτι από τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.
Και αυτοί δεν φαντάστηκαν πόσο σοβαροί ήταν οι ψηφοφόροι τους.
Και αυτοί έμειναν και παραμένουν σιωπηλοί και άπραγοι.
Το μόνο που περιμένουν είναι να φθαρούν αυτοί που είναι τώρα συμπολίτευση στην διάρκεια της τετραετίας, καταγράφοντας σιωπηλά τις αποτυχίες τους, ώστε να πατήσουν σε αυτές για να πάρουν εκείνοι την εξουσία και να επαναλάβουν την ίδια τακτική.

Στο τέλος της τετραετίας όλοι τους θα μας θυμηθούν και θα είναι λαλίστατοι, γεμάτοι ενέργεια και υποσχέσεις.

Εμείς γιατί περιμένουμε ήσυχοι και ήρεμοι το τέλος της τετραετίας;
Ζουν και κινούνται ανάμεσά μας.
Τους συναντάμε κάθε μέρα.
Μπορούμε να αντιδράσουμε...

7 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,ΤΟ ΝΕΡΟ,ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ,Η ΜΙΚΡΟ ΒΟΘΡΟ.ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑ.ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΝΤΕ ΕΚΤ. ΕΥΡΩ,ΓΙΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ,ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά το άρθρο έχει επίλογο !!
    και όποιος δε κάνει κάτι για να υπάρξει ο κατάλληλος επίλογος σε όλα αυτά, δε πρέπει να γκρινιάζει τουλάχιστον , οι πολίτες δεν έχουν μόνο δικαιώματα ,ας πάρετε το ρόλο του πολίτη στα σοβαρά , ξέρω ότι δε σας αρέσει αυτό που λέω, αλλά με αυτά και αυτά φτάσαμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω οτι κυκλοφορουν και αλλα μπουλουκια στην γειτονια.ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΡΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ.Μιλαω για ΑΡΑ Π ΙΚΑ μπουλουκια απο ΔΙΑ ΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ,ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΛΟΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΛΛΙΓΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΡΙΣΕ ΑΝΘΥΠΑΤΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΑ. ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι λαοί έχουν τις ηγεσίες που τους αξίζουν".
    Μην διαμαρτήρεστε γατί τους ίδιους θα ψηφίσουμε και πάλι.
    Τους ξέραμε καλά! Οκτώ χρόνια κατέστρεφαν τα Σπάτα και τώρα τους ζητήσαμε να ενωθούν & να συνεχίσουν το έργο τους και στην Αρτέμιδα.
    Αυτοί ήταν γνωστοί, δεν έκρυψαν το ποιοί είναι, εμείς τους εκλέξαμε.
    Μας αρέσει η βρωμιά, το ρουσφέτι, η φασαρία, η ψευτομαγκιά του καφενείου και ότι άσχημο και ανήθικο.
    Αυτοί είμαστε, δυστυχώς για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ.
      ΨΗΦΙΣΑ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΟΙΑΖΕ
      ΛΑΜΟΓΙΟ,ΑΝΙΚΑΝΟΣ,ΦΥΓΟΠΟΝΟΣ.
      ΕΕΕ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΑΜΟΓΙΟ.

      Διαγραφή
  5. εγω ειδα μια πολυ ωραια κομωδια,στο πνευματικο κεντρο.Την ελεγαν ΚΕΛ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ.Το εργο ηταν οπως Αμερικη και το εφερε κατ ευθειαν η ωραια της ημερας ΑΡΑΦΗΝΙΣ.Παρων ο ΦΑΡΑΩ της ραφηνας που μετα 16 χρονια δημαρχιας,με πολεμο υπερ του κελ,ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ.Ο νυν, αραφηνιδας,ανακαλυψε την εξαερωση του μυαλου,και ο ΣΠΑΤΑ ΜΠΟΥΑ,...ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ...ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.
    ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ.Τετοιες ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,με σπονσορες δυο δημαρχιδες(αρχαιος ορος για να ,μην παρεξηγηθωμεν)ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ .Ελειπαν μονον τοπικα συγκροτηματα με παραδοσιακες αφρικανικες στολες να χορεψουν τον χορο του ......σκ.....


    ΥΓ.Και εγω κοτσιδα ψηφισα βρε κωστα,και βγηκε και συ ...χτενιζεσαι....ομοιοπαθεις ειμαστε...δεν πειραζει απ οτι σεσημασμενους ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΕΕΕΜΜΜ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
      ΑΥΤΟΣ,ΑΥΤΗ,ΤΟ ΚΤΣΙΔΑΚΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙ,ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ
      ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΕΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ
      ΛΑΜΟΓΙΟ;;ΜΕ ΜΑΡΚΟΜΑΡΓΕΤΗΔΕΣΠΟΥΛΑΚΗΔΕΣ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ
      ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΣΥΜΟΡΙΑΣ;;;
      ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ.ΝΟΜΙΖΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΚΩΤΣΟΣ..

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου