Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Κτηματολόγιο: Ανοίγουν οι δηλώσεις για Σποράδες και Μαγνησία

Διορία μέχρι τις 12 Ιουνίου για κατοίκους εσωτερικού και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για κατοίκους εξωτερικού  Άλλες δύο περιφέρειες μπαίνουν στις "ράγες" του κτηματολογίου.
Από την Τρίτη 12 Μαρτίου, καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στις συγκεκριμένες περιοχές λήγει στις 12 Ιουνίου του 2019. Για όσους κατοικούν στο εξωτερικό, καθώς και για το ελληνικό δημόσιο, η διορία φτάνει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου του 2019.



Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, σε διαφορετική περίπτωση οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα πάντως, πληθαίνουν τα αιτήματα παράτασης στις περιοχές όπου εκπνέουν οι προθεσμίες.


Ήδη η περιορισμένη προσέλευση έχει οδηγήσει στις πρώτες παρατάσεις των προθεσμιών, οι οποίες αφορούν τα Δωδεκάνησα, με τις νέες προθεσμίες να εκπνέουν στις 5 Απριλίου.

Παρατάσεις θα ισχύσουν και στις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Ροδόπη, Θάσο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Δυτική Αττική, για τις οποίες οι αρχικές προθεσμίες εκπνέουν στις 12 Μαρτίου.

Στις 18 Μαρτίου αναμένεται να δοθεί παράταση και για τις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου, Πιερίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας και Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου