Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η Κουντουρά συνεχίζει τις kolotumbes για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Από το 2008 είχα συμφωνήσει με την εθνική θέση

Από το... «εμείς οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουμε» και το «ψήφος κατά συνείδηση», η υπουργός Τουρισμού υποστηρίζει τώρα ότι από το 2008 είχε συνταχθεί με την εθνική θέση (!)
Δεν έχουν τέλος οι... kolotoumpes της υπουργού Τουρισμού για το θέμα της Συμφωνίας των
Πρεσπών. Δύο και πλέον μήνες από την ψήφισή της στην Ελληνική Βουλή, η Έλενα Κουντουρά ισχυρίστηκε σήμερα σε συνέντευξη της ότι ήδη από το 2008 είχε ταχθεί υπέρ της εθνικής(;) πρότασης και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να την στηρίξει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Τουρισμού, όταν οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ υπέγραψαν την συμφωνία στις Πρέσπες είχε σπεύσει με μια δήλωση εννέα δευτερολέπτων να ξεκαθαρίσει ότι «εάν και εφόσον έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα τη στηρίξουν» προσθέτοντας με νόημα: «Για να δούμε λοιπόν τότε ποιοι θα τη στηρίξουν».
Λίγους μήνες αργότερα, όταν η συμφωνία εγκρίθηκε στα Σκόπια και πήρε τον δρόμο για την Ελληνική Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ διαλύθηκε και η υπουργός Τουρισμού για να δικαιολογήσει την ταύτισή της με τον ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση...
Με την συνέντευξη όμως που παραχώρησε σήμερα στη REAL, η υπουργός Εξωτερικών εγκαταλείπει και τη θεωρία της «ψήφου κατά συνείδηση» και αναφέρει ότι είχε λάβει την απόφαση της από το 2008 (!) οπότε διαμορφώθηκε η εθνική θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 διαμορφώθηκε η εθνική θέση για τη μη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ - την οποία στήριξαν όλα τα κόμματα - και όχι η θέση για την ονομασία της γειτονικής χώρας, την γλώσσα και την ταυτότητα που καθορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών, στη συνέντευξή της αναφέρει ότι από το 2008 είχε τοποθετηθεί υπέρ της εθνικής πρότασης, όπως είχε αποτυπωθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όταν ήρθε η ώρα των αποφάσεων, λειτούργησε με γνώμονα «το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό».
Τέλος, σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, η Έλενα Κουντουρά αναφέρει ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις δυνάμεις που ευθύνονται για την καταστροφή και εξακολουθούν να υπονομεύουν το συμφέρον και το μέλλον της Ελλάδας, για το κομματικό τους όφελος, να ανακόψουν αυτή την ανοδική πορεία».
Επίσης, η κ. Κουντουρά, εκφράζει την πεποίθηση ότι ο λαός «δεν θα ξεχάσει ποιοι ευθύνονται για την καταστροφική πενταετία 2010-2014 και την οικονομική και κοινωνική παρακμή που δημιούργησαν» και «δεν θα πιστέψει στις κενές υποσχέσεις της αντιπολίτευσης» για την υφαρπαγή ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου