Το Under έχει ήδη... 7.000 κρατήσεις από πελάτες που αδημονούν να απολαύσουν το γεύμα
τους ανάμεσα στα υπέροχα πλάσματα της θάλασσας
Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε στη Νορβηγία την περασμένη Τετάρτη και έχει ήδη... 7.000 κρατήσεις από πελάτες που αδημονούν να απολαύσουν το γεύμα τους ανάμεσα στα υπέροχα πλάσματα της θάλασσας.
Το Under βρίσκεται στο νότιο άκρο της Νορβηγίας και εξωτερικά μοιάζει με έναν τεράστιο τσιμεντένιο σωλήνα, μερικώς βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα. Το όνομά του έχει διπλή σημασία για τους Νορβηγούς, αφού η λέξη «under» σημαίνει και «θαύμα» στη γλώσσα τους.
Το πρωτότυπο εστιατόριο σχεδιάστηκε από το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Snoehetta, που δημιούργησε επίσης την διάσημη Οπερα του Όσλο και το Εθνικό Μουσείο για την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. «Το πιο συναρπαστικό στοιχείο είναι η κίνηση από το επίπεδο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε εκείνο της υποβρύχιας αίθουσας. Το μεγάλο παράθυρο φέρνει δίπλα σου τον βυθό, δεν τον κρατά σε απόσταση όπως στα ενυδρεία» δήλωσε στο Reuters ο ιδρυτής του γραφείου Kjetil Traedal Thorsen.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αίσθηση όταν κάποιος πρωτομπαίνει στο εστιατόριο είναι εκείνη της σάουνα. Ξύλινες σανίδες καλύπτουν το πάνω επίπεδο, αλλά μία σκάλα ύψους οκτώ μέτρων οδηγεί στην κυρίως αίθουσα του εστιατορίου, χωρητικότητας περίπου 40 ατόμων.
Όπως εξηγεί ο Kjetil Traedal Thorsen, η κατασκευή του εστιατορίου είναι εξαιρετικά ανθεκτική και θα μπορούσε να αντέξει τα χτυπήματα ακόμα και της πιο ισχυρής θαλάσσοταραχής του αιώνα!
Όσο για τις τιμές του εστιατορίου, ένα πλήρες γεύμα με 18 πιάτα, με υλικά τοπικής παραγωγής και θαλασσινά, αγγίζει τα 380 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.
τους ανάμεσα στα υπέροχα πλάσματα της θάλασσας
Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε στη Νορβηγία την περασμένη Τετάρτη και έχει ήδη... 7.000 κρατήσεις από πελάτες που αδημονούν να απολαύσουν το γεύμα τους ανάμεσα στα υπέροχα πλάσματα της θάλασσας.
Το Under βρίσκεται στο νότιο άκρο της Νορβηγίας και εξωτερικά μοιάζει με έναν τεράστιο τσιμεντένιο σωλήνα, μερικώς βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα. Το όνομά του έχει διπλή σημασία για τους Νορβηγούς, αφού η λέξη «under» σημαίνει και «θαύμα» στη γλώσσα τους.
Το πρωτότυπο εστιατόριο σχεδιάστηκε από το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Snoehetta, που δημιούργησε επίσης την διάσημη Οπερα του Όσλο και το Εθνικό Μουσείο για την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. «Το πιο συναρπαστικό στοιχείο είναι η κίνηση από το επίπεδο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε εκείνο της υποβρύχιας αίθουσας. Το μεγάλο παράθυρο φέρνει δίπλα σου τον βυθό, δεν τον κρατά σε απόσταση όπως στα ενυδρεία» δήλωσε στο Reuters ο ιδρυτής του γραφείου Kjetil Traedal Thorsen.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αίσθηση όταν κάποιος πρωτομπαίνει στο εστιατόριο είναι εκείνη της σάουνα. Ξύλινες σανίδες καλύπτουν το πάνω επίπεδο, αλλά μία σκάλα ύψους οκτώ μέτρων οδηγεί στην κυρίως αίθουσα του εστιατορίου, χωρητικότητας περίπου 40 ατόμων.
Όπως εξηγεί ο Kjetil Traedal Thorsen, η κατασκευή του εστιατορίου είναι εξαιρετικά ανθεκτική και θα μπορούσε να αντέξει τα χτυπήματα ακόμα και της πιο ισχυρής θαλάσσοταραχής του αιώνα!
Όσο για τις τιμές του εστιατορίου, ένα πλήρες γεύμα με 18 πιάτα, με υλικά τοπικής παραγωγής και θαλασσινά, αγγίζει τα 380 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου