Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

O κ. Φιλίππου μας χρωστά εξηγήσεις: ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε το 2002;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από περίπου 9 χρόνια σε τηλεοπτική εκπομπή , ο τότε Δήμαρχος Καλυβίων και σημερινός αντιπεριφερειάρχης της κας Δούρου κ. Πέτρος Φιλίππου,
παραδέχθηκε δημοσίως ότι το 2002, που βρισκόταν σε κόντρα με την εταιρεία και τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο GRAND RESORT, αρνήθηκε την παραχώρηση από το Υπουργείο Τουρισμού προς το Δήμο, των παραλιών που ανήκουν στα διοικητικά του όρια.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί αρνήθηκε την παραχώρηση αυτή, απάντησε με το αστείο επιχείρημα ότι "έτσι κι αλλιώς δικές μας είναι, στο χωριό μας ανήκουν".
Στο παρακάτω link, μετά τα 05:40, παρατίθεται το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης.


Αν ο κ. Φιλίππου τότε είχε αποδεχθεί την παραχώρηση του Δημοσίου, που έγινε καθ' ομολογία του από τον τότε Υπουργό Τουρισμού κ. Λιβανό:
  • σήμερα ο Δήμος μας δεν θα βρισκόταν σε δικαστικές περιπέτειες με το Δημόσιο και τις διεκδικήσεις του σε βάρος του Δήμου Σαρωνικού ( διεκδικήσεις που μας έρχονται "βαριά κληρονομιά" από την περίοδο Φιλίππου στο Δήμο Καλυβίων)
  • ο Δήμος Σαρωνικού δεν θα χρειαζόταν να βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με την ΕΤΑΔ και να διεκδικεί για λογαριασμό του τις παραλίες μας, οι οποίες θα μας είχαν από το 2002 παραχωρηθεί.
  • Ο επιχειρηματίας του συγκεκριμένου ξενοδοχείου δεν θα είχε κερδίσει στα δικαστήρια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί με τη σειρά του από το Δήμο μας.
O κ. Φιλίππου να μην έχει καμία αμφιβολία ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, ώστε να κερδίσει δικαστικά την υπόθεση και να μην επιβαρυνθούν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι συμπολίτες μας.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει ξανά, με τις στημένες όπως φαίνεται αντιπαραθέσεις του από τη μια με έναν επιχειρηματία που του έφτιαξε το Δημαρχείο και κέρδισε από το δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια από τις αντιπαραθέσεις αυτές, στις οποίες ως κομπάρσους χρησιμοποιούσε τους πολίτες του Δήμου Καλυβίων. Κι από την άλλη, με την μυστηριώδη άρνηση του να αποδεχτεί την παραχώρηση από το Κράτος στο Δήμο των παραλιών μας.
Ο κ. Φιλίππου μας χρωστά εξηγήσεις:
  • ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε το 2002, όταν αρνήθηκε την παραχώρηση των παραλιών από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δήμο Καλυβίων;
  • ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό αν ο Δήμος χάσει στη δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου