Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΑΒΑΣ: 'Ας κρατηθεί ένας πολιτικός πολιτισμός'

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΑΒΑΣ: 'Ας κρατηθεί ένας πολιτικός πολιτισμός'
Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στον Δήμο μας (πολιτιστικές, εορταστικές, εγκαίνια κλπ) και διαπιστώνω με μεγάλη μου λύπη πως αρκετοί που πολιτεύονται ή επιθυμούν να πολιτευτούν απουσιάζουν.
Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως ο πολιτικός αντίπαλος δεν είναι εχθρός, κάτι που πρέπει να είναι
κατανοητό σε όλους όσους πολιτεύονται και αγωνίζονται για το καλό του τόπου. Αντί λοιπόν να συμμετέχουν όλοι στα κοινά του δήμου κάποιοι αναλώνονται σε προσωπικές επιθέσεις οι οποίες θεωρούν ότι μπορούν να αναπληρώσουν την όποια υγιή πολιτική αντιπαράθεση.

Οι προσωπικές επιθέσεις στην πολιτική είναι δείγμα ηθικής πτώσης μιας κοινωνίας. Οι αιχμές και τα υπονοούμενα για οτιδήποτε άλλο πέραν της πολιτικής συζήτησης καταδεικνύουν εμφανή απουσία πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων. Και κυρίως έλλειψη παιδείας, εννοώντας πάντα την κοινωνική και όχι την πανεπιστημιακή μόρφωση.

Εύχομαι και με την ευκαιρία της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, να κρατηθεί ένας πολιτικός πολιτισμός. 
Η επαναφορά κουτσομπολιών, ψιθυρολογίας και προσωπικών επιθέσεων ανήκει σε εποχές που δεν μας εκφράζουν και δεν πρέπει να μας εκφράζουν! Η δημιουργία εμπόλεμων στρατοπέδων με αλληλοχαρακτηρισμούς και ύβρεις είναι κάτι που δεν επιθυμούν οι πολίτες και σίγουρα δεν βοηθά τον τόπο μας!

Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους και καλή επιτυχία σε όσους κατέβουν στον πολιτικό στίβο του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου