Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Αφγανιστάν: Και δεύτερη επίθεση σε βάρος του αντιπροέδρου της χώρας - Σκοτώθηκε σωματοφύλακάς του

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αντιπρόεδρο από
την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ  Ο αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ γλίτωσε από άλλη μια επίθεση εναντίον του σήμερα, ωστόσο ένας από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Ντόστουμ δέχεται επίθεση αφότου επέστρεψε από την εξορία πέρσι.
Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αντιπρόεδρο από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ της επαρχίας Μπαλχ στην επαρχία Τζαουζτζάν, στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Μπασίρ Άχμαντ Ταγιέντζ, τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ντόστουμ.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Ντόστουμ γνώριζε ότι κάποιοι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν, όμως αποφάσισε να μην αναβάλει το ταξίδι του. Πριν από οκτώ μήνες είχε βγει και πάλι σώος και αβλαβής από μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όταν επέστρεψε από την Τουρκία όπου είχε παραμείνει αυτοεξόριστος για σχεδόν έναν χρόνο, καθώς είχαν είχε κατηγορηθεί ότι βασάνισε έναν πολιτικό αντίπαλό του. Επισήμως, βρισκόταν στο εξωτερικό για λόγους υγείας.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Για την πρώτη επίθεση, την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου