Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Φόβοι για νέα θαλάσσια ρύπανση από Γραμματικό


Ανησυχία για μια ακόμη φορά με αφορμή νέα μόλυνση του νότιου Ευβοϊκού από τη λειτουργία του αμφιλεγόμενου ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Μετά τη βροχόπτωση της Τρίτης 5/3, τόνοι λάσπης μαζί με φερτά υλικά και πετρέλαια από τα μηχανήματα του εργοταξίου κατέληξαν στην όμορφη παραλία του Ευβοϊκού, Σέσι Γραμματικού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Κάραβο Αλιβερίου.

Αιτία είναι ένα ρέμα που περνάει μέσα από το κύτταρο του ΧΥΤΑ πριν καταλήξει στη θάλασσα. Όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβαίνει και με τα τοξικά υγρά του ΧΥΤΑ, που μετά τη λειτουργία θα καταλήγουν στον Ευβοϊκό.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Επιτροπή Αναφορών απέστειλε προς την Περιφέρεια Αττικής, τον δήμο Μαραθώνα και το υπουργείο Περιβάλλοντος, επιστολή στην οποία τονίζεται η ανησυχία της Επιτροπής Αναφορών για: την έλλειψη συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία ΕΕ, την ανάγκη για δημόσια διαβούλευση (με την τοπική κοινωνία), τον χαρακτηρισμό κοντινού σημείου ως περιοχής Natura 2000 (Σέσι και Σχινιάς) και την ανάγκη για νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 evoikostipos.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου