Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Αγιελέτ Σακέντ: Ποια είναι η Ισραηλινή υπουργός που φοράει το άρωμα «Φασισμός»

H Ισραηλινή Αγιελέτ Σάκεντ με τα καταπράσινα μάτια ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης αρχές Μαίου του 2015
Οι σχέσεις της με τον Νετανιάχου έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου. Αρχικά οι δυο τους δεν έλεγαν ούτε ...καλημέρα.

Ο «Bibi», όπως αποκαλούν τα ισραηλινά ΜΜΕ "χαιδευτικά" τον πρωθυπουργό του Ισραήλ , δέχτηκε να αναλάβει η Αγιελέτ Σάκεντ το νευραλγικό χαρτοφυλάκιο αφού δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς.

Ο Νετανιάχου κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση στο παρά πέντε με την πολύτιμη βοήθεια των οκτώ εδρών ενός σιωνιστικού κόμματος, του "Εβραικού Οίκου", στο οποίο ανήκε η πανέμορφη Ισραηλινή.

Το 2013, η Ισραηλινή Σάκεντ και ο ομοιδεάτης της Ναφτάλι Μπένετ έδωσαν πνοή στο σιωνιστικό κόμμα "Εβραικός Οίκος". Από το 2011, η γοητευτική Ισραηλινή βοηθούσε στο γραφείο τον Μπένζαμιν Νετανιάχου. Όταν όμως ο Μπένετ της πρότεινε να δημιουργήσουν τον «Εβραικό Οίκο», τότε αποφάσισε να τον ακολουθήσει.



Είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος πιλότου μαχητικού αεροσκάφους .

Το 2018 , ένα χρόνο πριν τις εκλογές στο Ισραήλ , ο υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ και η Αγιελέτ ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν το εθνικιστικό θρησκευτικό κόμμα και ιδρύουν ένα νέο κόμμα, το «ΧαΓεμίν ΧεΧαντάς» (Νέα Δεξιά).

Η Σάκεντ ερεθίζει όχι μόνο τους Ισραηλινούς αλλά και τους Τούρκους. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η ωραία Ισραηλινή υπουργός είναι «ο μεταμφιεσμένος Χίτλερ».



Ένας πρώην υπουργός του Ισραήλ, ο Γιόσεφ Παρίτσκι, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές τον θαυμασμό του για την ομορφιά της ρίχνοντας παράλληλα τις... σπόντες του για τις βιτριολικές απόψεις της υπουργού. «Είναι πολύ όμορφη. Σαν τις γυναίκες του Τρίτου Ράιχ» είχε πει.

Ένα χρόνο προτού αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης- 2014- είχε τολμήσει να εκστομίσει δημοσίως ότι οι Παλαιστίνιες γεννούν μικρά φίδια , εκφράζοντας χωρίς καμία επιφύλαξη το μίσος της για τον παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και σε νεαρή ηλικία βρέθηκε να στο γραφείο του νυν πρωθυπουργού. Εκεί δεν άντεξε περισσότερο από δύο χρόνια, γιατί όπως έχει πει η ίδια, ο Νετανιάχου είναι ένας άνθρωπος πολύ δύσκολος στις συνεργασίες του.

Εργάζεται σκληρά και υποστηρίζει με πάθος στις απόψεις της. Απορρίπτει την λύση των δύο Κρατών, τάσσεται υπέρ των εβραικών οικισμών στην Δυτική Όχθη, ζητά την απέλαση όλων των Αφρικανών μεταναστών και επιθυμεί να περιοριστούν οι αρμοδιότητες και η ισχύς των αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου