Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη


«Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες γιατί τα δικά τους προβλήματα είναι και δικά μας. Δεν μπήκαμε σ΄αυτή τη μάχη απλά για να νικήσουμε αλλά για να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις και να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος»
Τη σημασία της συμμετοχής όλων των πολιτών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές προκειμένου να στείλουν μία ισχυρή εντολή για ριζικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της Αττικής, υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Brainstorming» και στους δημοσιογράφους Γ.Κουβαρά, Σ.Ζαχαρό, Γ.Πιέρρο και Δ.Τάκη, στο τηλεοπτικό κανάλι ACTION 24.

«Είναι ζήτημα συλλογικής αλλά και ατομικής ευθύνης που έχει ο κάθε πολίτης για να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο. Πρόκειται για μία συνειδητή απόφαση για το αν θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στην Αττική να κάνει μία αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να αντιμετωπιστούν παθογένειες όπως η απουσία σχεδίου για τη διαχείριση απορριμμάτων και η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας ή να μείνουμε στο χθες που μας έφερε εδώ που μας έφερε» ανέφερε.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν»
Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος τα 20 χρόνια εμπειρίας που έχει στην Αυτοδιοίκηση αλλά και το έργο του σε όλες τις θέσεις που θήτευσε, επισήμανε πως θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του προς όφελος των πολιτών και τόνισε «Δεν θέλουμε επιείκεια ούτε περίοδο χάριτος. Εγώ και οι συνεργάτες μου από την πρώτη μέρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να δώσουμε στη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιφέρεια της χώρας που είναι η Αττική ένα σύγχρονο πρόσωπο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες θα εμπιστευθούν την αποτελεσματικότητα που έχουμε δείξει τόσα χρόνια. Καθημερινά μέσα από την επαφή μας με τον κόσμο λαμβάνουμε ενθαρρυντικά μηνύματα που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε ».
«Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα»
Κληθεί να σχολιάσει τη στήριξη της υποψηφιότητας του από τη ΝΔ τη χαρακτήρισε τιμητική, ωστόσο τόνισε ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες «γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα» ενώ χαρακτήρισε ως το δυσκολότερο αντίπαλο τα σοβαρά προβλήματα που αφήνουν πίσω τους όσοι διοίκησαν ανεπιτυχώς τα τελευταία χρόνια την περιφέρεια.
«Πληρώνουμε τις ανεπάρκειες των προηγούμενων Διοικήσεων»
Ερωτηθείς για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Πατούλης καυτηρίασε τις δηλώσεις που έκαναν προεκλογικά τόσο ο κ. Σγουρός όσο και η κα Δούρου ότι θα παραιτούνταν αν δεν έδιναν λύσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά «Παρά τα μεγάλα λόγια δεν είδαμε κανέναν να παραιτείται αλλά το ζήτημα δεν βρίσκεται εκεί. Οι ευθύνες είναι δεδομένες όπως ανοιχτά παραμένουν και τα ερωτήματα για το που πήγαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν για τη διαχείριση του ζητήματος. Εξαιτίας της ανεπάρκειας τους είμαστε στο και πέντε δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο για χάσιμο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές της Ευρώπης και με fast track διαδικασίες να δώσουμε ριζικές λύσεις».

Επικαλούμενος την τραγωδία στο Μάτι εστίασε στην ανάγκη πρόληψης και εκπαίδευσης των πολιτών στα θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και υπογράμμισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα είναι προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας και με τους 66 Δήμους της Αττικής, υπό το συντονισμό επιτροπής που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης ο κ. Πατούλης σημείωσε: 
«Δεν μπήκαμε σ΄αυτή τη μάχη απλά για να νικήσουμε αλλά για να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις και να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος. Μας ενδιαφέρει μόνο η κρίση των πολιτών. Τόσα χρόνια μιλάω με τη γλώσσα της αλήθειας, της ευθύνης και με το έργο μου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου