Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ένα ρολόι από εξαρτήματα μιας Porsche 911

Ένα ρολόι από εξαρτήματα μιας Porsche 911
Μία επιχείρηση από τη Δανία σκέφτηκε να κατασκευάσει μία σειρά ρολογιών χειρός που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του εμβληματικού μοντέλου
Η αγορά μίας Porsche είναι για πολλούς ένα όνειρο ζωής. Ωστόσο, η εξωφρενικά υψηλή τιμή -για τους περισσότερους- της καθιστούν αυτό το όνειρο, άπιαστο.




Έτσι, έχουν ξεπηδήσει άλλες εναλλακτικές, από μικρά αυτοκινητάκια, μέχρι ρούχα και αξεσουάρ. Τώρα η REC watches, μία επιχείρηση από τη Δανία, εμπνεύστηκε ένα προϊόν που θα σου επιτρέψει να κουβαλάς μαζί σου κάτι από μία αυθεντική Porsche: ένα ρολόι χειρός που έχει κατασκευαστεί από εξαρτήματα της θρυλικής Porsche 911.

«Οι ρίζες του [μοντέλου] 911 εντοπίζονται σε σχέδια που δημιούργησε ο Φέρντιναντ “Μπούτσι” Πόρσε -γιος του Φέρντιναντ “Φέρι” Πόρσε- το 1959. Η Porsche 911 αναπτύχθηκε ως ένα δυνατότερο, μεγαλύτερο και πιο άνετο μοντέλο για την αντικατάσταση της Porsche 356, του πρώτου αυτοκινήτου της εταιρείας που απευθυνόταν σε καταναλωτές», σημειώνουν οι δημιουργοί της σειράς ρολογιών 901, όπως την ονόμασαν.

Οι ίδιοι προσθέτουν: «Σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο του 1964 (ως μοντέλο του 1965), το 911 καθιερώθηκε ως σύμβολο του cool των '60s. Στη συνέχεια κατέστη σύμβολο των επιδόσεων στα '70s, έπειτα σύμβολο φινέτσας και πλούτου στα '80s, για να γίνει σύμβολο αθλητικότητας και δύναμης στα '90s και τελικά να καταστεί το σήμα κατατεθέν των γερμανικών sportscars».

Η επιλογή ονόματος για τα νέα ρολόγια αποτελεί επίσης αναφορά στην ιστορία του εμβληματικού αυτοκινήτου: «Το 1964 παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο Porsche 901 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού [...]. Εκεί, η Peugeot διετύπωσε τις εντάσεις της στη χρήση ενός τριψήφιου αριθμού με ένα “0” στη μέση στην ονομασία της Porsche, διεκδικώντας τα πνευματικά δικαιώματα, καθώς είχε ήδη πουλήσει αρκετά μοντέλα με αντίστοιχο αριθμητικό μοτίβο». Έτσι, το 901 έγινε 911.



Τα νέα χειροποίητα ρολόγια έχουν πολλές αναφορές στον σχεδιασμό της 911. Για παράδειγμα, το κάτω μέρος της κάσας παραπέμπει στο σπόιλερ του αυτοκινήτου, η πίσω μεριά του ρολογιού θυμίζει τις ζάντες, το καντράν παραπέμπει στον σχεδιασμό του ταμπλό, η γραμματοσειρά είναι κοινή, ενώ το λουράκι είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να θυμίζει τα καθίσματα της 911.

Για την κατασκευή των ρολογιών χρησιμοποιήθηκαν εξαρτήματα από τρακαρισμένες ή παροπλισμένες 911. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε ρολόι είναι μοναδικό και διαφέρει από τα υπόλοιπα. Μάλιστα, στο πλάι κάθε κάσας αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου από το οποίο αντλήθηκαν τα εξαρτήματα.

Οι κατασκευαστές ανέβασαν στο Kickstarter την καμπάνια τους για χρηματοδοτήσουν την ιδέα τους στις 31 Μαρτίου, διεκδικώντας περίπου 188 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει τα διπλάσια (385 χιλιάδες ευρώ) από περίπου 400 υποστηρικτές, ενώ η καμπάνια ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου. Οι τιμές για ένα 901 ξεκινούν από 945 ευρώ.

Χρήστος Τσαπακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου