Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Βιασμοί και αδιανόητα καψόνια στο ναυτικό της Αυστραλίας

Βιασμοί και αδιανόητα καψόνια στο ναυτικό της Αυστραλίας
«Μας έχωναν το κεφάλι μέσα σε χρησιμοποιημένη λεκάνη και τραβούσαν το καζανάκι. Μας βίαζαν για να μας μυήσουν στο ναυτικό», λένε δόκιμοι που περιγράφουν τη φρίκη που βίωσαν
Ενα απίστευτο σκάνδαλο που συνέβαινε για 20 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1960 ωε το 1980 αποκαλύφθηκε για το Ναυτικό της Αυστραλίας. Δόκιμοι με παραστατικές περιγραφές ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν να βιάζουν ο ένας τον άλλο και να υποκύπτουν σε καψόνια στο πλαίσιο ιεροτελεστίας.




Η Βασιλική Επιτροπή που διεξάγει την έρευνα εξετάζει αυτές τις μέρες καταθέσεις δοκίμων οι οποίοι λένε ότι βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και υποβλήθηκαν σε πολλά καψόνια κατά τη διάρκεια της θητεία τους.

Οι καταθέσεις σύμφωνα με την Telegraph της Αυστραλίας είναι συγκλονιστικές: «Με έσυραν στη μέση της νύχτας, με βίασαν και με κακοποίησαν σεξουαλικά».

Αλλος δόκιμος που κατέθεσε είπε πως τα καψώνια που τους έκαναν ήταν αδιανόητα: «Μας είχαν αναγκάσει να βιάζουμε ο έναν τον άλλον. Να κάνουμε σε ανώτερους στοματικό έρωτα. Να μας κάνουν πρωκτικό σεξ και άλλα αδιανόητα. Πολλές φορές μας έβαζαν βερνίκι παπουτσιών στα γεννητικά μας όργανα. Αλλες φορές πάλι μας έχωναν το κεφάλι μέσα σε χρησιμοποιημένη λεκάνη και τραβούσαν το καζανάκι. Μας έλεγαν ότι όλο αυτό ήταν στα πλαίσια της μύησης και της ιεροτελεστίας».



Μέσα σε όλα τα άλλα αποκαλύφθηκε επίσης ότι η 15χρονη Eleanore Tibble (φωτ. πάνω) αυτοκτόνησε μετά την αποκάλυψη ότι είχε σχέση με 30χρονο αξιωματικό. Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας της η ανήλικη δεν άντεχε τις πιέσεις και έβαλε τέλος στη ζωή της.

Η Επιτροπή ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση το 2012 μετά από 2.400 καταγγελίες. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 111 άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει σεξουαλική, σωματική και ψυχική κακοποίηση μέσα στις Ενοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας.

Το υφιστάμενο πρόγραμμα δοκίμων αριθμεί σήμερα περίπου 25.000 ενεργά μέλη. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στο Σίδνεϊ ενώ αναμένονται και άλλες καταθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου