Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Μήνυση κατ’ αγνώστων για Απάτη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με αφορμή περιστατικά και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι εμφανίζονται ως πωλητές περιοδικού και αναφέρουν ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθούν
στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η δημοτική αρχή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο ‘‘Εργάνη’’, που υλοποιούν το πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, ενημερώθηκαν ότι επιτήδειοι εμφανίζονται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και πωλούν περιοδικό, αναφέροντας ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου μας.

»Πρόκειται για αυθαίρετες και παράνομες πρωτοβουλίες επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές ευαισθησίες και εξαπατούν τους πολίτες, ενώ εκθέτουν και το δήμο μας. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο ‘‘Εργάνη’’ καταδικάζουν τη συγκεκριμένη ενέργεια και ενημερώνουν ότι ουδεμία σχέση έχει αυτή με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας. Η δομή λειτουργεί με την ενίσχυση του δήμου αλλά και δωρεές πολιτών και εταιριών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

»Με αφορμή τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους περιστατικά, που στοχεύουν στο προσωπικό κέρδος επιτήδειων, καταδικάζονται απερίφραστα και με κάθε τρόπο.

»Τέλος, καλούμε τους πολίτες να είναι αρνητικοί απέναντι σε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται δήθεν στο όνομα του δήμου και των Κοινωνικών του Δομών, και να αναφέρουν τα περιστατικά στις δημοτικές Υπηρεσίες ώστε άμεσα να επιληφθούν του θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου