Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Βασιλόπουλος προς Πιστικίδη: Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια…

Ασφαλώς κ. Δήμαρχε θα συζητηθούν όλα αυτά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Έως τότε, όμως, πρέπει να απαντηθούν τα όσα προσποιείστε ότι δεν καταλαβαίνετε, αποσκοπώντας
να δημιουργήσετε εσφαλμένες εντυπώσεις. Να σας πληροφορήσω, όπως και τους δημότες ότι:




1. Με το θέμα των λυμάτων του ΟΛΡ, τόσο ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, έως ενεργά ασχοληθεί από το 2015.
Απέστειλα επιστολή μου στις 11/12/2015 αρ.πρωτ. BA3135/1215 με θέμα «Αγωγός λυμάτων παραθαλάσσιων καταστημάτων λιμανιού Ραφήνας» και έλαβα απάντηση από τον ΟΛΡ (αρ.πρωτ.4823/15.12.2015) ότι ο νέος αγωγός ακαθάρτων καταλήγει στις στεγανές δεξαμενές εντός του λιμένα, πλησίον του φυλακίου της πύλης εισόδου.
Μετέπειτα, με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία του αντιδημάρχου για αντλίες που έχει ο ΟΛΡ και ρίχνουν τα λύματα στην θάλασσα, απέστειλα επιστολή στις 25/06/2016 αρ.πρωτ. BA1273/0616 με θέμα «Διευκρινίσεις για τον τρόπο διάθεσης των λυμάτων των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης» και έλαβα την απάντηση που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.
Παράλληλα, μερικές ημέρες αργότερα, για το ίδιο θέμα των λυμάτων, συναντήθηκα και συζήτησα και προσωπικά με τον Πρόεδρο του ΟΛΡ κ. Ορκόπουλο.
Θεωρώ επομένως απόλυτα δικαιολογημένη και ορθή την πρόσκλησή μου και τη συμμετοχή μου στη συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΡ για το θέμα των λυμάτων.

2. Αιτιολογείτε από μόνος σας, συκοφαντικά και χωρίς στοιχεία, ότι η πρόσκληση μου οφειλόταν στο ότι είμαι «πρόθυμος» συνομιλητής. Προκειμένου να εξευρεθεί επιτέλους μία λύση στις σχέσεις Πόλης-Λιμανιού είμαι όντως πρόθυμος να συνομιλήσω με τον ΟΛΡ, χωρίς προκαταλήψεις και απωθημένα.

3. Αναρωτιέστε εάν η απουσία μου από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν δικαιολογημένη και γιατί δεν ενημέρωσα με Δελτίο Τύπου για τα όσα συζητήθηκαν ε τον ΟΛΡ. Σας πληροφορώ ότι ήταν η πρώτη φορά που αδυνατούσα να παραβρεθώ στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, φυσικά για σοβαρό λόγο και φυσικά είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο. Δεν εξέδωσα Δελτίο Τύπου διότι παρόντες στη συζήτηση με τον ΟΛΡ ήταν ο Αντιδήμαρχος σας κ. Μπουρνούς και ο Πρόεδρος κ. Μισοκοίλης, καθόλα ικανοί να μεταφέρουν την όλη εικόνα.

4. Ισχυρίζεστε ότι ο κ. Μπουρνούς και ο κ. Μισοκοίλης πήγαν στη συνάντηση μετά από την προτροπή σας. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί στείλατε εκπροσώπους σε μία συνάντηση που εσείς ο ίδιος δεν θέλατε να παραβρεθείτε διότι, όπως λέτε, ότι ο ΟΛΡ δεν τήρησε το πρωτόκολλο κατά την πρόσκληση. Επαναλαμβάνω ότι, όχι μόνον έπρεπε να παρίσταστε ως Δήμαρχος, αλλά έπρεπε να απαιτήσετε να παραβρεθούν και οι υπόλοιποι αρχηγοί παρατάξεων.

Η συνέχεια, εάν όντως το επιθυμείτε, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου