Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο Δήμαρχος Απαξιώνει τα Συλλογικά Όργανα των Γονέων των Σχολείων Σπάτων, Αρτέμιδος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Απάντηση στην υπ’ αριθμό 20592 ανακοίνωση του Δημάρχου κου Δ. Μάρκου. 
Κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της από 5/7/2016 ανακοίνωσή σας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω.
Ο Σύλλογός μας εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ενέργειες που γίνονται με στόχο τη λειτουργία του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος, αυτόνομα ή σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, τους Διευθυντές των σχολείων, του Συλλόγους Καθηγητών και τα Μαθητικά Συμβούλια.




Έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η μοναδική αποδεκτή λύση για την προσωρινή στέγαση του 2ου Λυκείου είναι κτίριο στην περιοχή της Βραυρώνας. Στο πλαίσιο αυτό και μετά τις αρνητικές εξελίξεις και το αδιέξοδο που βρεθήκαμε στο τέλος Ιουνίου, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου την Παρασκευή 1 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται μετά από σειρά συναντήσεων, διαβεβαιώσεων, παραστάσεων σε Δημοτικά Συμβούλια, πορειών και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, και αφού διαπιστώσαμε ότι για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.

Ο ρόλος μας ως Σύλλογος Γονέων του πλέον απαράδεκτου από πλευράς κτιριακού σχολείου του Δήμου, είναι να προσπαθούμε συνεχώς και με κάθε πρόσφορο μέσο,για την βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας. 
Δεν μπορούμε να δεχτούμε σε καμία περίπτωση να συνεχίσουμε μετά τα προκάτ του Γυμνασίου, πάλι σε προκάτ ή στοιβαγμένοι στο Λύκειο.
Οι γονείς που συμμετείχαν στην κατάληψη δεν είναι «μια μικρή ομάδα γονέων», όπως περιγράφετε υποτιμητικά, αλλά αποτελούν τα συλλογικά όργανα των γονέων των σχολείων του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνετε το ρόλο και τις προσπάθειές μας.
Η μακρόχρονη πορεία των περισσότερων ενεργών γονέων και η μέχρι σήμερα στάση μας, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η αναφορά για προσωπικές επιδιώξεις είναι τουλάχιστον προσβλητική. 
Η «ανοχή» που αναφέρετε μάλλον αφορά τη δική μας αντιμετώπιση προς εσάς, γιατί μετά τις διαβεβαιώσεις σας το περασμένο Δεκέμβριο αναστείλαμε τις όποιες επόμενες κινητοποιήσεις και περιμέναμε τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία διαρκώς και απομακρύνονταν χρονικά, μέχρι το τελικό αδιέξοδο του Ιουνίου. Πάντα απαιτούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, έργα και όχι διαβεβαιώσεις.
Για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση της συμβολικής κατάληψης, ζητώντας απλά το αυτονόητο, την έγγραφη ενημέρωση μας για τις εξελίξεις στο κτιριακό του 2ου Λυκείου, το πλέον φλέγον ζήτημα που μας απασχολεί. 

Δυστυχώς η απάντηση ήλθε τέσσερις ημέρες μετά.
Καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από αριθμούς και άστοχους χαρακτηρισμούς, αλλά να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με συνεργασία και αποτελεσματικότητα, όπως εμείς ως Σύλλογοι Γονέων απευθυνόμαστε πάντα στη Δημοτική Αρχή.
Δεν κινητοποιούμαστε για να καυχηθούμε ότι εμείς τα καταφέραμε, αλλά για να πιέσουμε όλους τους υπεύθυνους φορείς για άμεσα αποτελέσματα και ουσιαστικές λύσεις.
Όσο για την οικονομική ζημιά του Δήμου από τη τρίωρη μη λειτουργία του, ας αφήσουμε τον καθένα να αντιληφθεί το μέγεθός της.

Κύριε Δήμαρχε, σας έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι μοναδικό μας στόχος είναι η καλυτέρευση των συνθηκών που βιώνουν τα παιδιά μας και τίποτε περισσότερο. Ποτέ δεν έχουμε εκφραστεί προσβλητικά απέναντί σας, όπως εσείς πράξατε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, παρά την αγανάκτηση που κατά καιρούς επικρατεί λόγω της μακροχρόνιας προσπάθειας μας για ουσιαστικές λύσεις και των απαράδεκτων συνθηκών που βιώνουν τα παιδιά από την αρχή της σχολικής τους ζωής. 

Σας ζητάμε να σεβαστείτε τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς των σχολείων μας, και να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά για την πλήρη εξάλειψή τους, μακριά από άδικες επιθέσεις σε συλλόγους γονέων που δεν συνάδουν με το πνεύμα διαχείρισης και τη δεοντολογία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Σας βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, ανθρώπινα σχολεία για τα παιδιά μας. 

 Άρτεμις : 20/07/2016 
Αριθ. πρωτ : 22217…….. 
Προς: Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος κο Δ. Μάρκου 
Κοιν.:- Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Ν. Κρόκο
- Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος
- Διευθυντή 1ου Λυκείου Αρτέμιδος
- Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος
- Σύλλογο καθηγητών 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος
- Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Αρτέμιδος
- Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος. 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος

3 σχόλια:

  1. Αυτό το κάθαρμα με την κλίκα του μόνο να γίνουν πλούσιοι θέλουν.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο ΚΡΟΚΟΣ είναι ισόβιος διαχειριστής κ ταμίας των χρημάτων γενικά για την εκπαίδευση βρήκε ένα εκατομμύριο να αγοράσουν τα οικοπεδάκια δημοτικού συμβούλου να πάρει ο Δ,Μάρκου μίζα τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.Κάνουν συνέχεια σπατάλες για να βγει το ποσοστό τους ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.Είναι απατεώνες κλέφτες ικανοί μόνο για κλόπες οι δημότες είμαστε αριθμοί ψήφων μέχρι να αρπάξουν την καρέκλα.Οταν ο ΚΡΟΚΟΣ άφησε τα παιδιά στην αυλή να κάνουν μάθημα αποφασίσαμε οτι τα παιδιά μας πρέπει να πάνε αλλού σχολείο,όταν ο Δ.Μάρκου ξεναεκανε τον Κρόκο-Δονάτο υπεύθυνους εκπαίδευσης ένοιωσα μεγάλη χαρά που σώσαμε τα παιδιά μας πληρώνοντας ιδιωτικό σχολείο με αιματηρές οικονομίες και περικοπές πουλήσαμε σπίτι για να μπορέσουμε να πληρώσουμε την εκπαίδευση των παιδιών μας.Ντροπή σας που δεν τον χλευάσατε και δεν τον λιντσάρατε αυτόν τον αλήτη που θέλει να τον λέμε δήμαρχο αλλά η συμπεριφορά του είναι αλήτη με γραβάτα και ανθρώπου της νύχτας.Επειδή έχω οικογένεια δεν μπορώ να βάλω το ονομά μου γιατί απλά φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ-ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΘ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΣ ΑΜΑ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟ ΞΥΛΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απεδειχθη κατωτερος των περιστασεων ο δημαρχος Δ Μαρκου δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου