Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΡΤΕΜΙΔΑ: Πολιτισμός ΔΕΝ είναι η Ντουζιέρα αλλά ο Σεβασμός της Φύσης

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος για την προσπάθεια και την ολοκλήρωση του έργου στην παράλια του Άγιου Νικόλαου. Αναμφισβήτητα είναι ένα στολίδι για τον τόπο μας. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις για το πώς θα μπορούσε να κλειστεί και να περιοριστεί αυτός ο χώρος αλλά η ουσία είναι μια..
ο χώρος περιορίστηκε.
Ο χώρος περιορίστηκε με πέτρες αναμφισβήτητα άσχημες και επικίνδυνες, αλλά ας κρατήσουμε τα θετικά..
Ας ελπίσουμε ότι θα δημιουργηθεί ένα φυσικό φράγμα από άμμο με τον καιρό και θα σκεπαστούν.. 
Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα σκεφτεί να φυτέψει αλμυρίκια ώστε να δημιουργηθεί σύντομα μια φυσική περίφραξη που να μην επιτρέπει ούτε στα δίκυκλα να μπαίνουν μέσα στην παράλια, όπως πολύ εύκολα γίνεται τώρα.. 

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το εξής και το έχω αναφέρει πολλές φορές.. έχετε υπολογίσει τους μηχανισμούς που θα κρατήσουν τα έργα αυτά ζωντανά? 

Δεν θέλω να θυμηθώ το παρκάκι διπλά στη Μέδουσα που κατέληξε σε δημόσιο ουρητήριο.. 
Δεν θέλω να σκέπτομαι το παρκάκι απέναντι από το palazzo που είναι κέντρο ναρκομανών.. 
Αυτές τις ζαρντινιέρες που κάποιοι τις μετέτρεψαν σε κάδους απορριμμάτων.. ας μην είμαστε απαισιόδοξοι όμως και ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταστρέψουν τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια το χειμώνα, κάποιοι ασυνείδητοι.. 

Τα έργα έγιναν..! 
Τραβηχτήκαν βίντεο και φωτογραφίες.. 
Κανένας δεν το αμφισβητεί.. 
Ας ελπίσουμε ότι θα μείνουν και δεν θα βλέπουν μόνο τα βίντεο τα παιδιά μας.. 

Έτρεξαν κάποιοι να κατηγορήσουν τους ασυνείδητους που άρχισαν να καταστρέφουν τα έργα-ζαρντινιέρες που έβαλε ο δήμος..! 
Καλώς τα έβαλε.. 
Έκαναν δουλειά... ως ποτέ όμως? 
Μέχρι να τα κλέψει κάποιος φαντάζομαι..

Θα ήμουν πιο ευτυχής, και θα ακούσετε περισσότερα καλά λόγια από έμενα, εάν αυτά τα έργα μείνουν.. εάν δεν βλέπουμε κάθε χρόνια στον προϋπολογισμό ένα τεράστιο κόστος συντήρησης των έργων που είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο να μην είναι μόνιμα.. θα ήμουν ευτυχής εάν μέσα στη μελέτη υπολογίζατε και τον παράγοντα φθορά…. 

Ξέρω κάποιοι θα πουν.. και τι φταίμε εμείς εάν κάποιοι τα καταστρέφουν..? 

Η προχειρότητα καταστρέφεται εύκολα.. σκεφτείτε όμως τα προεκλογικά σας λόγια… πριν έφταιγαν οι προηγούμενοι.. τώρα φταίει ο κόσμος…?

Ενημερώστε τον κόσμο.! 
Πάνελ – φωτογραφίες στην παράλια.. 
Υπάλληλοι του δήμου, τουλάχιστο τις μέρες αιχμής να καθαρίζουν συνεχεία την παράλια.. 
Εάν βλέπω έναν άνθρωπο που εργάζεται, είναι δύσκολο να αφήσω σκουπίδια μπροστά σε τόσο κόσμο.. με μια ναύλων σακούλα μπορεί να ξεγελαστεί εύκολα ένα δελφίνι και να την καταπιεί αντί για μέδουσα.. 
Οι γλαροί τρώνε τα πλαστικά καπάκια που επιπλέουν και πεθαίνουν.. Με έναν αέρα όλα αυτά καταλήγουν στη θάλασσα… 

Πολιτισμός δεν είναι να κάνω το μπάνιο μου και να έχω την ντουζιέρα στην παράλια.. πολιτισμός είναι να σέβομαι τη φύση

Νίκος Χατζηνικολάου
Υ.Γ. εάν κάποιοι θέλουν να κοινοποιήσουν το άρθρο μου θα παρακαλούσα να το αντιγράψουν διότι αρκετά άτομα από την δημοτική αρχή έχουν μπλοκάρει τον λογαριασμό μου με αποτέλεσμα να μην πάει το μήνυμα στα αυτιά τους, ευχαριστώ

6 σχόλια:

  1. φίλε μου το μήνυμα δεν θα φτάσει ποτέ στα αυτιά τους διότι είναι απασχολημένα τα χέρια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιό έργο έκανε στον Άγιο Νικόλαο ο δήμαρχος κύριε Χατζηνικολάου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το έργο που δεν είδαμε στην κεντρική παραλία της Αρτέμιδας, τί έργο δηλαδή, τέλος πάντων

      Διαγραφή
    2. Κανένα έργο και δεν τα ρίχνω προσωπικά στον Δ.Μάρκου αφού τον τελευταίο χρόνο σε όλη την Αττική όλα έχουν γίνει μπουρδέλο λόγω ΣΥΡΙΖΑ, τον Δ.Μάρκου θα μπορούσαμε να τον κρίνουμε πιο δίκαια υπο άλλες συνθήκες

      Διαγραφή
  3. Λίανα Καλομιανάκη28 Ιουλίου 2016 στις 8:17 μ.μ.

    ΔΗΜΑΡΧΟΣ δεν υπάρχει μονο Δ.Μάρκου ο απατεωνας-ψευτης και εκτελούν χρέη δημάρχου οι γνωστοί Πακιστανός,Μεσίτης πολιτικός ιατρός πρώην,Χαρτοπαίχτης,Μπακάλισσα πρώην,ειδική διαχειριστής κλεμμένων η κυρά Μαρία με οδηγό του Δήμου μάλιστα και όλοι οι άλλοι που τρέχουν γύρω γύρω με την αγέλη αυτή. Αλλα κε Χατζηνικολάου αν ανήκετε ακόμα στην παράταξη της Αννας,η αρχηγός δεν μιλάει καθόλου γιατί παίρνει άδειες από τον Δ.μάρκου και χτίζει παράνομα αυθαίρετα με υπογραφή δημάρχου διευθυντή πολεοδομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μολις ειδα τα σχολια.. εαν θελετε να με ρωτησετε κατι το προφιλ μου το ξερετε.. θα σας απαντησω αμεσα.. Δεν ερωτηθηκα για την αναδημοσιευση της αναρτησης απο τους διαχειριστες του blogg.. αλλωστε γραφω στο αρθρο μου οτι οποιος θελει μπορει να το αναδημοσιευσει.. για τον τιτλο εχω μια αντιρρηση.. ευχαριστω Νικος Χατζηνικολαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου