Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τα σαμαράκια στον Δήμο Μαραθώνα

Η περιοχή του Δήμου Μαραθώνα, μεσόγεια και παραθαλάσσια, είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες της Αττικής από απόψεως φυσικού κάλλους, με κοσμήματα το Φράγμα και το πευκοδάσος του Σχινιά με την υπέροχη αμμώδη ακτή. 
Ομως για να φτάσεις στον Σχινιά και στα Δικαστικά με τη μαγική πετρώδη ακτή υποχρεώνεσαι να περάσεις από
έναν αφιλόξενο δρόμο που σε υποδέχεται με τις χειρότερες προθέσεις.




Το οδόστρωμα είναι γεμάτο από μια σειρά γιγάντια σαμάρια που δεν σε υποχρεώνουν απλώς να κόψεις ταχύτητα, αλλά κυριολεκτικά είναι σαν να σου λένε: «Γύρνα πίσω, δεν σου ανήκει αυτός ο τόπος».  
Χρόνια και χρόνια τα σαμαράκια είναι στη θέση τους μολονότι κάθε φυσιολογικό μυαλό αντιλαμβάνεται ότι οι ζημίες που προκαλούν, είναι απείρως σημαντικότερες από την υποτιθέμενη ασφάλεια που δήθεν προσφέρουν.

Αν μάλιστα ο επισκέπτης γνωρίζει στοιχειωδώς την παγκόσμια ιερότητα του χώρου γίνεται έξω φρενών με τους αυτοσχέδιους «συγκοινωνιολόγους» που δημιούργησαν αυτά τα εκτρώματα στο οδόστρωμα και τα διατηρούν ακόμα. Αυτά δεν είναι σαμαράκια, είναι σαμάρια ελεφάντων και δεινοσαύρων και είναι ιεροσυλία ο ιερός αυτός χώρος να είναι ο πιο.... σαμαρωμένος της Ελλάδας!  
Είμαι λάτρης της περιοχής, γι' αυτό με πόνο ψυχής προχωρώ περισσότερο τη σκέψη μου επί αυτού του θέματος και κάνω δεύτερες σκέψεις. Πιθανόν σκέφτομαι να μη δημιουργήθηκαν αυτές οι κατασκευές για λόγους οδικής ασφάλειας, αλλά για λόγους εθνικής ασφάλειας! Θυμίζουν πράγματι αμυντικά οχυρωματικά έργα, κυρίως αντιαρματικά που έχουν ως σκοπό να αποτρέψουν κάποια απόβαση, όπως έγινε στο ίδιο σημείο πριν από 2.500 χρόνια από τους Πέρσες.

Πιθανόν οι δημοτικοί άρχοντες του Μαραθώνα να περιμένουν πάλι τους Πέρσες αλλά αυτήν τη φορά να αποβιβαστούν στην ακτή με πόρσε καγιέν και λοιπά πολυτελή τροχοφόρα με αποτέλεσμα να τσακίσουν τα σασμάν, τα ακραξόνια, να κλατάρουν τα λάστιχα και να καθηλωθούν στα αναχώματα.  
Κυρίως η βλάβη στον εχθρό θα γίνει καθώς θα αναπηδούν οι εισβολείς και θα χτυπούν με τα κεφάλια στους ουρανούς των αυτοκινήτων ...οπότε σέκος! Τύφλα να 'χεις στρατηγέ Μιλτιάδη που εφάρμοσες άλλο σχέδιο μάχης.  
Ωσότου όμως έρθουν οι Πέρσες θα έχουμε περισσότερα θύματα από όσα είχε η αρχαία μάχη. Ο δήμαρχος Μαραθώνα είναι ευφυέστατος άνθρωπος και ξέρει ότι οι επικίνδυνοι εισβολείς δεν έρχονται από τις ακτές αλλά... πηγαίνουν προς αυτές!  

Ας κάνει κάτι γι' αυτό, εκτός αν θέλει να παραπλανήσει τους μελλοντικούς αρχαιολόγους να ισχυριστούν ότι οι Πέρσες αποβιβάστηκαν στον Μαραθώνα με μηχανοκίνητα άρματα μάχης.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

Αρχειοθήκη ιστολογίου