Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή «Πειραιάς - Ακρόπολη»

Με το βλέμμα στραμμένο στους επισκέπτες της πόλης αλλά και στην πληρέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της πρωτεύουσας, επαναλειτουργεί από σήμερα η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα Express».
Η γραμμή Χ80 συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) και το κέντρο του Πειραιά με την Ακρόπολη και το κέντρο της Αθήνας.




Σήμερα η διοίκηση του ΟΑΣΑ επαναφέρει τη γραμμή, που είχε ανασταλεί λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης, εκτιμώντας ότι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Αθήνα και στην κρουαζιέρα την καθιστούν περιζήτητη.
Η γραμμή Χ80 καλύπτει, κυκλικά, σε 60-70 λεπτά, απόσταση 25 χλμ., από τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά μέχρι το Σύνταγμα και αντίστροφα. Η διαδρομή περιλαμβάνει 15 στάσεις, μεταξύ των οποίων το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στο σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών. Από τις ενδιάμεσες στάσεις της γραμμής παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε βασικούς σταθμούς μετρό («Συγγρού-Φιξ», «Νέο Φάληρο» και «Σύνταγμα») και στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από το Σύνταγμα) προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 30-40 λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση επί της ακτής Ξαβερίου).
Για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80 ισχύουν:
• Το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών, αξίας 4,5 ευρώ, το οποίο ο επιβάτης χρησιμοποιεί και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο του ΟΑΣΑ. Διατίθεται από τους οδηγούς των λεωφορείων της γραμμής, με το ακριβές αντίτιμο, από τα εκδοτήρια του ομίλου και από την αντίστοιχη εφαρμογή (mobile ticketing) από κινητό τηλέφωνο.
• Το τουριστικό εισιτήριο, αξίας 22 ευρώ, με το οποίο ο επιβάτης μετακινείται απεριόριστα για τρεις ημέρες σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησής του από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Το τουριστικό εισιτήριο διατίθεται από επιλεγμένα εκδοτήρια του ομίλου και από την εφαρμογή mobile ticketing.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου