Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Καιρός να ξεκολλήσετε! Τρία απλά αλλά ισχυρά μέτρα που βοηθούν

Είχατε ποτέ αισθανθεί συναισθηματικά, οικονομικά ή πνευματικά κολλημένοι; Ίσως, αυτό να σας συμβαίνει και τώρα.
Κάθε άνθρωπος έχει αισθανθεί έστω μία φορά στη ζωή του ανίκανος να κινηθεί προς τα εμπρός, σαν τα πόδια του να είναι κολλημένα, χωρίς να μπορεί να κάνει καμία κίνηση προς όφελος του εαυτού του.




Μερικές φορές κιόλας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία «αυτοκριτική» φωνή που του μιλάει για τις επιλογές του.
Σήμερα, θέλουμε να μοιραστούμε με εσάς τρία απλά αλλά ισχυρά μέτρα που πρέπει να πάρετε προκειμένου να μπορέσετε να «ξεκολλήσετε» από την κατάσταση που σας ταλαιπωρεί.
Κατ “αρχάς, μια από τις πιο συχνές αιτίες που αισθάνεστε κολλημένοι στη ζωή σας (στις σχέσεις, στην καριέρα, με τους φίλους, και ούτω καθεξής) είναι επειδή το υποσυνείδητο μυαλό αντιλαμβάνεται πως οι επιλογές σας δεν είναι στην πραγματικότητα αυτές που καλύπτουν τις ανάγκες σας.
Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ορισμένα προβλήματα στο χώρο της καριέρας. Μια νέα προοπτική εργασίας προκύπτει, αλλά εσείς νιώθετε επιφυλακτικοί και αποφασίζετε ότι δεν είναι η σωστή θέση για εσάς. Και μπορεί όντως να μην είναι η σωστή θέση για εσάς, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, το υποσυνείδητο μυαλό είναι πιθανό να σαμποτάρει ένα δυνητικά θετικό αποτέλεσμα εξαιτίας φόβου, άγχους ή κάποιου άλλου συναισθήματος.
Κάθε φορά λοιπόν που το υποσυνείδητό σας αντιλαμβάνεται ότι ακόμη και μετά τη λήψη μιας απόφασης οι ανάγκες σας θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες, θα νιώσετε ακινητοποιημένοι.
Προσπαθήστε να χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες τρεις ερωτήσεις για να αποκτήσετε διαύγεια και να βρείτε πάλι τον στόχο σας.
1. «Τι είναι αυτό που αισθάνεστε τώρα;»
Το πρώτο βήμα για να ξεκολλήσετε είναι η συναισθηματική διαύγεια.
Βγάλτε όλα τα συναισθήματά σας στην επιφάνεια, δεν έχει σημασία πόσο άβολα μπορεί να είναι. Μην αποσπάσετε τον εαυτό σας από αυτά. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να κυμαίνονται από το αίσθημα του άγχους, του φόβου και της αποτυχίας.

2. «Αν θα μπορούσατε να έχετε κάτι τώρα, τι θα ήταν αυτό;»

3. «Ποια είναι τα πιθανά επόμενα βήματα σας που θα θέλατε πραγματικά να κάνετε;»
Η επιτυχία βρίσκετε μέσα στις απαντήσεις σας!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου