Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΙΣΑ: Έκκληση για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου

ΙΣΑ: Έκκληση για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, το οποίο ανήκει στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.
Πρόκειται για ένα Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας, το οποίο λειτουργεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα και στελεχώνεται από 26 γιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και εξυπηρετεί 5.500 ασθενείς, μηνιαίως. Ωστόσο, ο πληθυσμός που καλύπτει ξεπερνά τις 500.000 καθώς και περιλαμβάνει εκτός από την Ραφήνα και το Πικέρμι, περιοχές όπως το Γραμματικό μέχρι και την Παλλήνη.




Ο κ. Πατούλης, που ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας, ενημερώθηκε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών, με κυριότερο την απουσία εφημεριών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

«Είναι άμεση η ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης του Κέντρου με προσωπικό προκειμένου να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του, έτσι ώστε αφενός να αποκτήσει τη δυνατότητα εφημεριών ανακόπτοντας τη ροή ασθενών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα του κέντρου και αφετέρου να αναπτύξει Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, καθώς οι υποδομές του το επιτρέπουν. Καλούμε το κράτος να αντιληφθεί την τεράστια σημασία και συμβολή των Κέντρων Υγείας στην προάσπιση της υγείας χιλιάδων πολιτών στους Δήμους και να αναλάβει τις ευθύνες του μεριμνώντας, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου