Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Έκθεση Ζωγραφικής στην Αρτέμιδα – «Αλληλεγγύη & Ανθρωπιά σε Πρόσφυγες & Μετανάστες»

zografiki_prosfyges
Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος και Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, «Ο Ξενοφών»,
διοργανώσανε με μεγάλη επιτυχία έκθεση για το διαγωνισμό ζωγραφικής των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, την Κυριακή 22/5 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος.
Το θέμα του διαγωνισμού φέτος ήταν «Αλληλεγγύη & Ανθρωπιά σε Πρόσφυγες και Μετανάστες».




Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού ξεχείλισε από την ευαισθησία των παιδιών μας, αποτυπωμένη στο χαρτί, και την ωριμότητα, της ηλικίας που καταλαβαίνει καλά ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα στη ζωή.
Την ωριμότητα της ηλικίας που χωρίς να γνωρίζει τη συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, αναγνωρίζει ότι τα σύνορα δεν μπορεί να είναι κλειστά για τους ανθρώπους που είναι ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους. Την ωριμότητα της ηλικίας που χωρίς να γνωρίζει από γεωπολιτική αναγνωρίζει ότι δεν έχει κανένας δικαίωμα να βομβαρδίζει και να ξεριζώνει τους ανθρώπους και τους λαούς από τα σπίτια τους, από την πατρίδα τους.
Πολλά θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία θα λάβουν έπαινο συμμετοχής!!!!
Η βράβευση των ζωγραφιών που διακρίθηκαν θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα στα σχολεία, ενώ για τους μαθητές που βραβεύτηκαν πέρσι και φέτος, υπάρχει μια πολύ όμορφη έκπληξη που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Δημήτρης Πνευματικάτος  -  www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου