Η καρδιαγγειακή νόσος, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πλέον, μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου των γυναικών. Παρά το γεγονός ότι τα γονίδια παίζουν ένα σημαντικό  ρόλο, υπάρχουν κάποιες απλές – μικρές συνήθειες τις οποίες μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή ρουτίνα σας για πρόσθετη προστασία κατά των καρδιακών παθήσεων. Δεν έχει σημασία η ηλικία σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συνήθειες και θα έχετε μια υγιή καρδιά για όλη σας τη ζωή!




Αναβαθμίστε τα έλαιά σας!
Τα πιο κοινά έλαια της αγοράς είναι η σόγια, το καλαμπόκι, και το κάρδαμο. Πέρα του ότι περιέχουν μία περίσσεια ποσότητα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα έλαια αυτά θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το λίπος του σώματός σας και ταυτόχρονα να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αντί, λοιπόν να επιλέξετε το ελαιόλαδο, το αβοκάντο ή την καρύδα, προτιμήστε τα παραπάνω. Όταν τα κυτταρικά τοιχώματα σας είναι υγιή, είστε σε καλύτερη θέση, και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία της καρδιάς.

Απομακρύνετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας!
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη γνωρίζουμε πλέον, ότι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για καρδιακή νόσο. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να πεθάνετε από καρδιακή νόσο. Επειδή η ζάχαρη είναι ένα εθιστικό προϊόν, συνίσταται η σταδιακή μείωση της ποσότητας της ζάχαρης στις συνταγές σχεδόν κατά το ήμισυ. Η συχνή χρήση γλυκών λαχανικών, φρούτων ή γλυκών, τα οποία ικανοποιούν τους γλυκούς σας πόθους, θα πρέπει να περιοριστεί.

Εμπλουτίστε την διατροφή σας με φρούτα!
Αντικαταστήστε κάποιες μερίδες την ημέρα, με φρούτα. Μαζί με την παροχή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, τα φρούτα και λαχανικά έχουν αρκετά φυτοχημικά. Τα φυτοχημικά (γνωστά και ως αντιοξειδωτικά) δίνουν φυσικό χρώμα  στα τρόφιμα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο συνδυασμός των βιταμινών / ανόργανων συστατικών και αυτών των φυσικών χημικών ουσιών είναι οι βασικοί παράγοντες που βοηθούν στην πρόληψη της νόσου.

Τέλος, ασκηθείτε!
Καρδιαγγειακή άσκηση είναι οποιαδήποτε συνεχής ρυθμική δραστηριότητα, όπως περπάτημα, τρέξιμο, αεροβική, ποδηλασία, κωπηλασία, κολύμπι ή χορός, που απλά ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς σε ένα τέτοιο επίπεδο, έτσι ώστε όσο ασκείστε να εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να μιλάτε. Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι ένα από τα βασικά συστατικά για τη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς. Η καρδιά είναι ένας μυς και δυναμώνει με την πάροδο του χρόνου λόγω επαναλαμβανόμενων καρδιαγγειακών ασκήσεων. 5 με 10 λεπτά άσκησης την ημέρα, μπορεί να βοηθήσουν κατά πολύ στην μείωση των καρδιακών επεισοδίων.

www.post4life.gr