Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η τρέλα με τις selfies οδηγεί την εξέλιξη των φωτογραφικών μηχανών

Η Panasonic ενσωματώνει στις νέες Lumix λειτουργίες που κάνουν πιο εύκολη και διασκεδαστική την αυτοφωτογράφηση.
Μπορεί η εντυπωσιακή εξέλιξη των smartphones και στο φωτογραφικό κομμάτι να “σκοτώνει” τις μικρές, κόμπακτ ψηφιακές μηχανές, η συνεχιζόμενη πτώση των οποίων παρασύρει συνολικά τη φωτογραφική αγορά (στο μείον 15% το τελευταίο τρίμηνο το 2014), όμως οι μηχανές αποσπώμενων φακών κερδίζουν ξανά την προτίμηση όσων αναζητούν κάτι καλύτερο στην αποτύπωση των στιγμών -στο κλείσιμο του προηγούμενο έτους διατήρησαν το θετικό τους πρόσημο, καταγράφοντας άνοδο.




Παράλληλα, τα νέα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών αποκτούν κάποια από τα χαρακτηριστικά (όπως η ασύρματη διασύνδεση) των φορητών συσκευών επικοινωνίας και η εξέλιξή τους επηρεάζεται από χρήσεις (όπως οι selfies πόζες) που σχετίζονται πρωτίστως με τα smartphones.

Για παράδειγμα, η «αυτοφωτογράφιση άλματος» (jump snap) είναι μια λειτουργία που συνοδεύει τη νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών της Panasonic. Έχοντας συνδέσει ασύρματα τη φωτογραφική μηχανή με το smartphone (μέσω της εφαρμογής Image App), ο χρήστης κρατάει το smartphone στο χέρι (ή το έχει στην τσέπη του) και πηδάει στον αέρα. Μέσω του επιταχυνσιόμετρου, το smartphone ανιχνεύει τη στιγμή που θα βρεθεί στην υψηλότερη θέση και τότε δίνει εντολή να απελευθερωθεί το κλείστρο της μηχανής, η οποία μπορεί να βρίσκεται τοποθετημένη οπουδήποτε μέσα στην εμβέλεια της ασύρματης σύνδεσης.

Με το Image App οι φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες συνδέονται ασύρματα (WiFi) με τις έξυπνες φορητές συσκευές. Έτσι, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στη μηχανή μέσω του smartphone ή του tablet και μπορούν να τη χειρίζονται από μακριά, να ελέγχουν όλες τις ρυθμίσεις και να βλέπουν στην οθόνη του την εικόνα λήψης. Παράλληλα, οι φωτογραφίες αποθηκεύονται σε χαμηλότερη ανάλυση και στο smartphone ή το tablet, οπότε είναι άμεσα διαθέσιμες για αποστολή μέσω email ή άλλες cloud υπηρεσίες, δημοσίευση στα social media ή εκτύπωση.

Από εκεί και πέρα, η Panasonic έχοντας ήδη στο οπλοστάσιό της τρεις φωτογραφικές μηχανές με δυνατότητα εγγραφής βίντεο Ultra HD (4K) και μία ημιεπαγγελματική βιντεοκάμερα, έρχεται φέτος να προσθέσει στη γκάμα της με επιπλέον μοντέλα με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 4Κ.

Στο φωτογραφικό κομμάτι, ξεχωρίζει η DMC-GF7, από τη σειρά μηχανών GF, του συστήματος Lumix G. Πρόκειται για μια Digital Single Lens Mirrorless (DSLM) φωτογραφική μηχανή, με αποσπώμενους φακούς, ανακλινόμενη κατά 180° (για λήψη selfies) οθόνη αφής 3 ιντσών και μεγάλο εύρος λειτουργιών.

Η GF7 μπαίνει σε λειτουργία «φωτογραφίας selfie» αυτόματα όταν η οθόνη φτάσει στην όρθια-προς-τα-εμπρός θέση, επιτρέποντας τη λήψη με ανίχνευση προσώπου (Face και Buddy Shutter). Στην πρώτη περίπτωση το κλείστρο ενεργοποιείται όταν κουνήσουμε το χέρι μας μπροστά από το πρόσωπό μας και στη δεύτερη όταν δύο πρόσωπα έρθουν κοντά μέσα στο καρέ.

Η Lumix GF7 διαθέτει αισθητήρα Digital Live MOS 16 Megapixels, που σε συνδυασμό με τον εξελιγμένο επεξεργαστή, “επιτυγχάνει υψηλότερη ανάλυση και υψηλότερη ευαισθησία με λιγότερο θόρυβο”, σύμφωνα με την Panasonic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου