Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τι αποκαλύπτει για τον Πούτιν ο δάσκαλος που του έκανε αγγλικά;





Ο Σκάνλαν μίλησε για τον Πούτιν στον βρετανικό Τύπο και αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για την γνωριμία του με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, που εκείνη την περίοδο είχε ολοκληρώσει μια τετραετή θητεία στη Δρέσδη, όπου εργαζόταν για την Στάζι ως σύμβουλος σε θέματα ασφαλείας.

Το 1990 ο Πούτιν επισκέφθηκε το Λονδίνο προκειμένου να μάθει αγγλικά σε τέσσερις εβδομάδες με εντατικά μαθήματα. Ο Σκάνλαν δήλωσε ότι του ζητήθηκε να διδάξει τον τότε 38χρονο Πούτιν. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε ένα ξενοδοχείο του Λονδίνου στην περίφημη Oxford Street.

Ο Βρετανός δάσκαλος αναφέρει ότι του έκανε εντύπωση το πόσο κοντός είναι ο Πούτιν, το κρύο και απόμακρο βλέμμα του, ο ψηλός σωματοφύλακας, που δεν έφευγε καθόλου από δίπλα του και το κυριότερο, ότι του πρότεινε να πιουν ένα ποτήρι κρασί στις εννέα το πρωί!

Όμως, ο δάσκαλος του Πούτιν έχει να πει και κάποια καλά για τον μαθητή του, όπως η καλή του μνήμη και το πόσο σκληρά εργαζόταν.

Αμέσως μετά ο Ρώσος πρόεδρος είχε επιστρέψει στην χώρα του όπου ανέλαβε ανώτερη θέση στην KGB.

Ο δάσκαλος των αγγλικών του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι τον είδε κάποια μέρα στην τηλεόραση και τότε συνειδητοποίησε όπως είπε «ότι είχε διδάξει αγγλικά σε έναν από τους πιο τρομακτικούς δικτάτορες του κόσμου».

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλά άπταιστα γερμανικά αλλά ακόμα και σήμερα αποφεύγει να μιλά αγγλικά δημοσίως αφού δεν έχει καταφέρει να τα μάθει πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου