Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πόρισμα - φωτιά για το δήμο Μαραθώνα στα χέρια του Ηλία Ψινάκη

Πόρισμα - φωτιά για το δήμο Μαραθώνα στα χέρια του Ηλία Ψινάκη
Το πόρισμα από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, το οποίο καταγράφει παρατυπίες στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης και το κυλικείο, παρέλαβε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, σε συνέχεια του σκανδάλου κακοδιαχείρισης στο Δήμο, τα οποία ο ίδιος καταγγέλει. Οι υπεύθυνοι φαίνεται ότι παραχωρούσαν μνήματα στο Κοιμητήριο χωρίς παραστατικά, ενώ και το κυλικείο λειτουργούσε χωρίς αποδείξεις και φορολογικά έγγραφα.
Ο σχετικός φάκελος έχει ήδη πάει στον εισαγγελέα, ενώ ο "πόλεμος" ανάμεσα στην πρώην και τη νυν δημοτική Αρχή, συνεχίζεται αμείωτος, με ιδιαίτερα επιθετικά σχόλια.
"Το είχε πει και σαν 'ζόμπι πάρτυ' χαριτολογώντας. Έχουν γίνει πολλά περίεργα πράγματα", δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής δήλωσε σχετικά: "Θα στείλω στον εισαγγελέα για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες εις βάρος υπαλλήλων και αιρετών".
"Αυτή είναι η αρχή. Είναι η πρώτη έκθεση ελέγχου, ακολουθούν κι άλλες έρευνες βάσει των αρχικών καταγγελιών που είχαμε κάνει με το δήμαρχο", δήλωσε ο δικηγόρος του δημάρχου Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος από την πλευρά του δήλωσε: "Ευτυχώς για όλους η οικονομική κρίση δεν έχει πλήξει ακόμη και την κρίση μας. Το πάρτυ των εκατομμυρίων μεταλλάχθηκε σε 'ζόμπι πάρτυ'. Το καρναβάλι τελείωσε, ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Ψινάκης".
Επιπλέον, ο Ηλίας Ψινάκης κατήγγειλε και μια περίεργη διάρρηξη στο δημαρχείο, ωστόσο όπως είπε είχε φροντίσει να εξαφανίσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία των καταγγελιών του. "Αυτοί που μπήκαν είχαν κλειδί. Δεν την έσπασαν την πόρτα. Ευτυχώς τα χαρτιά αυτά που δεν ξέρανε ότι τα είχε ήδη στα χέρια του ο γενικός επιθεωρητής κ. Κουκάκης, ευτυχώς δεν χάθηκαν", υπογράμμισε.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου