Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

160 ψήφους έλαβε ο Σταύρος Δήμας στην πρώτη ψηφοφορία

Στις 23 Δεκεμβρίου θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία.Τον υπερψήφισαν οι βουλευτές που
στηρίζουν την κυβέρνηση και οι ανεξάρτητοι Σπ.Λυκούδης, Γρ.Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Χρ.Αηδόνης και Γ.Νταβρής - «Παρών» δήλωσαν 135 βουλευτές της αντιπολίτευσης και πέντε απουσίαζαν
Με χαμηλή επίδοση ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή κατά την οποία ο προτεινόμενος υποψήφιος από τα δύο κυβερνητικά κόμματα Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε 160 ψήφους, καθώς υπερψηφίστηκε από τους 155 βουλευτές της συγκυβέρνησης (127 της ΝΔ και 28 του ΠΑΣΟΚ), καθώς και πέντε ανεξάρτητους.



Σε αυτή την πρώτη αναγνωριστική, όπως χαρακτηρίζεται, ψηφοφορία, ο κ. Δήμας προσέλκυσε από τις τάξεις των ανεξαρτήτων τους Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Γιώργο Νταβρή, Χρήστο Αηδόνη και Κατερίνα Μάρκου.

Μίνι έκπληξη υπήρξε το «παρών» που είπαν οι Παναγιώτης Μελάς και Γιάννης Κουράκος, για τους οποίους οι εκτιμήσεις τους ήθελαν να προστίθεται στο άθροισμα των ψήφων υπέρ του μοναδικού υποψηφίου.

Απόντες από τη εκκίνηση της διαδικασίας ήταν και άλλοι τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές που θεωρούνταν πιθανοί ψηφοφόροι υπέρ του κ. Δήμα. Πρόκειται για τους Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος απουσίασε λόγω του αιφνιδίου θανάτου του πατέρα του, τον συνάδελφό του Κώστα Γιοβανόπουλο, ο οποίος πήγε στην κηδεία του πατέρα του κ. Κασαπίδη για να του συμπαρασταθεί, καθώς και τους αποχωρήσαντες από την Χρυσή Αυγή Χρσυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Σταθη Μπούκουρα. Απούσα και η Αννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου